Arama

Rakip SEO Analizi Yapmanın Önemi

1 yıl önce


Rakip SEO Analizi Yapmanın Önemi
ad image

Rakip SEO Analizi Yapmanın Önemi

Rakip SEO analizi konusundan önce SEO konusunun tam olarak ne olduğunu konuşmak faydalı olacaktır. Profesyonel bir SEO hizmeti kapsamında doğru bir mimari oluşturma, teknik tüm problemleri giderme, içerik üretme ve backlink çalışmaları yer almaktadır. Bu SEO yapısı doğru kurgulanması halinde organik olarak arama sonuçları sayfasında üst sıralarda yer almak ve rakiplerin önünde bulunmak kaçınılmaz olacaktır.

SEO Rakip Analizi

SEO çalışması yaparken elbette dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birisi de rakip analizi yapmaktır. Rekabet oranının her geçen gün yükseldiği bugünlerde rakiplerin yaptıkları çalışmaların neler olduğu bilmek, kendi web siteniz üzerinde bunları uygulayıp üzerine gelişmeler gerçekleştirmek markanız için oldukça önemlidir.

Rakipleri Belirleyin

Rakip SEO çalışması, analiz bölümünde gerçekleştirmeniz gereken ilk adımdır. Kendi web sitenizle ilgili herhangi bir düzeltmeye başlamadan evvel, rakiplerinizi çıkartmak ve neler yaptığını baştan sona öğrenmek yol haritanızı çıkarırken size ciddi manada yardımcı olacaktır. Rakiplerinizin kim olduğunu öğrenebilmek için sektörünüzle ile ilgili satın alma amacıyla gerçekleştirilen arama terimlerini Google’a yazmalı ve organik arama sonuçlarını incelemeye başlamalısınız. Rakiplerinizin kim olduğunu konusunda en doğru sonuçları size organik arama sonuçları sağlayacaktır. Kim olduklarını bulduktan sonra analiz kapsamında diğer detayları çıkarabilmek adına mutlaka SEO araçlarından (Ahrefs, Semrush, Screaming Frog vb.) faydalanmanızı öneririz.

Rakiplerin Odaklandığı Kelimeler

SEO rakip analizi yapmanız halinde ilk görebileceğiniz detaylardan birisi de rakiplerinizin hangi anahtar kelimelere odaklandığı ve o kelimeler için neler yaptığını öğrenmek olacaktır. Ürün veya hizmet bazında focus olunan kelimeleri tespit ederek o kelimelere ve kelimelerin varyantlarına odaklanabilirsiniz. Ayrıca sektörünüzle ilgili rakiplerinizin hiç odaklanmadığı kelimeler varsa da bu kelimeleri tespit edebilir ve bu kelimelere özel çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz.

Domain Otoritesi Karşılaştırması

Rakiplerinizle kendi markanızın web sitesini karşılaştırırken bakacağınız bir diğer detay ise domain otoritesi konusudur. Domain otoritesi web sitenizin arama motorları gözünde ne durumda olduğunu size gösterecektir. Rakiplerinizin domain otoritesini tespit ederek onların ne durumda olduklarını ve ulaştıkları seviyeye gelmek için neler yaptıklarını tespit edebilirsiniz. Rakiplerinizin domain otoritelerinin sizden yüksek olması halinde onların üstünde yer almanız bir bakıma zor olabilir. Bunun olması halinde rakiplerinizin halihazırda oynamadığı kelimelere odaklanarak başlamanız sizin için daha faydalı olacaktır.

Rakiplerinizin İçerik Pazarlama Çalışmalarını Tespit Edebilirsiniz

Rakip SEO analizi kapsamında sizin için en önemli noktalardan birisi ise rakiplerinizin içerik pazarlama kapsamında neler yaptığını incelemek olacaktır. Eğer ki siz de içerik pazarlama faaliyetinde bulunmak ve üretecek içerik konusunda sıkıntı yaşıyorsanız ilk yapmanız gereken nokta bu konuda ki en iyi rakibinizi incelemek ve neler yaptığını tespit etmek olmalıdır. Yapacağınız içerik pazarlama çalışmaları ile birlikte hem sitenizin trafiğini artırabilir hem de domain otoritenizi artırma şansınız bulunmaktadır. Domain otoritenizin rakiplerden daha düşük olması halinde bu pazarlama faaliyetinde yoğunlaşmanız dijitalde markanızın web sitesinin gücünü artırmaya olanak sağlayacaktır.

Bozuk Olan Sayfaların Tespiti

Bu aşamada rakibinizin enkazının yerini öğrenmek elinizi ciddi manada kuvvetlendirecektir. İlk yapmanız gereken nokta rakiplerinizin problemli olan sayfalarını tespit etmek olmalıdır. Ardından o sayfalara özel hedeflenen kelimeleri tespit edin ve kendi web sitenizde o kelime ilgili hazırlamış olduğunuz içerikleri daha kuvvetli hale getirin. Bu çalışma sizin rakiplerinizin önüne geçmesine yardımcı olacaktır.

Sonuç

SEO çalışmasının analiz bölümünde bu noktalara dikkat etmeniz ve sonrasında uygulamaları profesyonel bir şekilde gerçekleştirmeniz sitenizin hedef kelimelerde ilk sayfaya çıkması konusunda yardımcı olacaktır. Fakat bu konular oldukça teknik konuları içerdiği için alanında uzman bir kişi veya kurumdan SEO danışmanlığı almanızı öneririz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler