Arama

Paralimpik Tarihimizin İlk Bronz Madalyası Sevilay Öztürk’ten

2 yıl önce

Paralimpik Tarihimizin İlk Bronz Madalyası Sevilay Öztürk’ten

Paralimpik Tarihimizin İlk Bronz Madalyası Sevilay Öztürk’ten
ad image

 

Yüzmede paralimpik ve olimpik tarihimizin ilk madalyasını kazanan isim Sevilay Özürk oldu. Sevilay 50 metre kadınlar sırtüstü S5 kategorisinde üçüncülüğü alarak bronz madalya almaya hak kazandı. Tokyo Su Sporları Merkezi’nde gerçekleşen yarışlara katılan 8 final yarışmacısından ikisi ülkemiz bayrağını taşıyarak yarıştı. Sevilay Öztürk ve Sümeyye boyacı final yarışında ülkemizi temsil etti. 17 yaşındaki genç oyuncu 43.48’lik zamanıyla bronz madalyayı ülkemize getirdi. Sümeyye Boyacı ise çok yaklaşmasına rağmen madalya alamadı. 43.94’lük zamanıyla yarışı 4. Olarak tamamladı. Altın madalyanın sahibi olan Çinli sporcu Dong Lu 37.18’lik zamanıyla aynı zamanda paralimpik yüzme dünya rekorunu da kırmış oldu. Gümüş madalyanın sahibi ise 43.02’lik derecesiyle İtalyan sporcu Terasa Perales oldu. restbetcdn.com

Aldığı madalya ile sevince boğulan Sevilay Öztürk TRT Spor’a konuştu. Heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunan sporcu 30 Ağustos Zafer Bayramı’na da değinerek madalya ile bu bayramı çifte bayram olarak kutlayacağımızı dile getirdi. Bundan sonraki hedefinin dünya şampiyonu olmak olduğunu belirten başarılı sporcu, zorlu çalışmalarının ödülünü aldığı için çok mutluydu.

Sümeyye Boyacı ise Sevilay Öztürk’ü tebrik etti ve çok güzel bir konuşma yaptı. Konuşmasında madalyanın arkasında yatan fedakarlıktan bahsetti ve bu fedakarlığın getirmiş olduğu yorgunluğa da değindi. Kazanmanın yalnızca madalya ile ölçülemeyecek bir şey olduğunun altını çizen sporcu, 2024 Paris Olimpiyatları için hazırlıklara başlayacağını dile getirdi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler