Arama

Oyuncu Umut Oğuz: “Türkiye’de Komedi Filmi Yapmak Çok Zor”

7 yıl önce

Oyuncu Umut Oğuz, kısıtlamalar yüzünden mizahın istenilen yerde olmadığını belirterek, Türkiye’de komedinin çok zor olduğunu söyledi.

Oyuncu Umut Oğuz: “Türkiye’de Komedi Filmi Yapmak Çok Zor”
ad image
Oyuncu Umut Oğuz, kısıtlamalar yüzünden mizahın istenilen yerde olmadığını belirterek, Türkiye’de komedinin çok zor olduğunu söyledi.
Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Umut Oğuz, Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen söyleyişi de Türkiye’de oyuncu olmanın zorluklarından bahsederek, sektöre girmek isteyen öğrencilere de bazı tavsiyelerde bulundu.
Türkiye’de komedi filmi yapmanın zor olduğunu ifade eden Umut Oğuz, bazı yanlış algılar dolayısıyla mizah yapmakta sıkıntı çektiklerini anlattı. Oğuz, “Yabancı komedilere baktığınız zaman her şeyle ironi yapabiliyorlar, oradaki kitle ironi anlayabiliyor. Biz ironi yaptığımız zaman başka yerlere çekiliyor. Bir espri yaptığımızda insanların buna sadece gülmesi gerek. Ama karşı taraf ‘acaba burada bana bir eleştiri var mı, inancıma uyuyor mu’ diye düşünüyor. Espriye gülmek toplumsal bir reaksiyondur. Oyuncuyu da bu zorluyor aslında. Birileri kırılacak diye mizahta bizi kısıtlıyorlar. Siyasete, dine, etnik kökenlere ve cinsel bir konu üzerine espri yapamıyoruz. Gülmek en güzel nimet. Benim için insanları güldürmek bir servet. Fakat komedi Türkiye’de çok zor” ifadelerini kullandı.
“BİZİ SINIRLAYAN ÇOK FAZLA ŞEY VAR”
Mizahın çok büyük bir gücü olduğunu ifade eden Oğuz, ancak bu kısıtlamalar yüzünden mizahın istenilen yerde olmadığını söyledi. Oğuz, şöyle devam etti: “Ben kendi fikirlerimle mizah yapıyor olsam, şuanda biz bambaşka çerçevede konuşuyor olurduk. Kariyerimde başka yerde olurdum. Bizi sınırlayan çok fazla şey var. Ancak sanat insan genine kodlanmış bir şey. Müzik, resim, tiyatro olmadan hayat olmaz.”
“RİSK ALIN, BEN RİSK ALMASAM BANA BU ROLLERİ VERMEZLERDİ”
Sektörde olmak isteyen öğrencilere önerilerde bulunan Oğuz, şunları söyledi: “Ben sektörü aç bir canavara benzetirim. Bu canavar herkesi yutar. Kimini hiç beklemeden kusar. Kimisini de sindirip kanına karıştırır. Kana karışma kısmı çok zor. Sürdürebilir, istikrarlı olma kısmı bu. Hangi sektörde olursanız olun bir felsefeniz olabilmeli. Eylem çok önemli. Evren düşünceyi değil hareketi alkışlar. Hangi sektörde olursanız olun, eyleme geçmeyen adamı hiçbir sektör alıp bir yere koymaz. Düşüncenizin, fikirlerinizin arkasında duracaksınız. Hangi sektörde olursanız olun size bir şans veriliyor. Şans verildiği o an donanımlıysanız, kişiliğiniz oturmuşsa, özgüveniniz de yerindeyse, doğru atışı yaparsanız sizi kimse tutamaz. Mesleğinizle ilgili yapmanız gereken ne varsa onu yapın. Özellikle risk alın. Ben risk almasaydım bugün bana bu rolleri vermezlerdi.”
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler