Arama

Oyun sektöründe İngilizce kelimeler yasaklandı

1 yıl önce


Oyun sektöründe İngilizce kelimeler yasaklandı
ad image

Her ülkenin farklı politikaları ve yasaları var. Bu nedenle bazı durumlarda bizlere mantıksız gelen, ancak kendilerince haklı gerekçeleri olan kararlarla karşılaşabiliyoruz. Bunlara bir yenisi eklendi. Fransa, oyun sektöründe İngilizce kelimelerin kullanılmasını yasakladı.

Fransa Kültür Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada oyun sektöründe İngilizce kelime kullanımını yasakladığını duyurdu. Fransızcanın saflığını korumak için verilen mücadeleye vurgu yapan bakanlık, aynı zamanda bu alanda sıklıkla kullanılan İngilizce kelimelerin Fransızca karşılıklarını da yayınladı.

Bunun yanı sıra Fransa’da “cloud gaming” için  “jeu video en nuage” ve son yıllarda yaygınlaşan “e-sports” için ise “jeu video de competition” ibareleri zorunlu olacak.

Yukarıda da görüldüğü üzere sektörde kullanılan birçok İngilizce kelime, Fransızcasıyla değişti. Ayrıca ilk etapta sadece devlet görevlileri için zorunlu oldu. Ancak ilerleyen dönemlerde genel kitleyi etkileyen önemli bir değişiklik olur mu şimdilik belli değil.

Kararın bir diğer nedeniyse oyunlarla çok fazla içli dışlı olmayan kişilerin ilgili tabirleri anlamaması. Resmi gazetede yayınlanan yeni düzenlemeyle bu sorunun da bitmesi öngörülüyor. Hatta Fransa Kültür Bakanlığı, AFP’ye verdiği demeçte oyun sektöründe kullanılan ifadelerin oyuncu olmayan kişiler tarafından anlaşılmadığını söyledi.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler