Arama

Otonom sürüşlü Apple Car

2 yıl önce


Otonom sürüşlü Apple Car
ad image

Geçtiğimiz gün Alman otomobil devi Volkswagen’in otonom sürüş için Huawei ile görüştüğü sızdırıldı. İki taraftan henüz resmi bir açıklama gelmese de otomobil firmasının Huawei’in otonom sürüş departmanını satın alması çok da ucuz olmayacağı aşikar. Diğer şirketlerden haberler birbiri ardına gelse de Apple Car’dan uzun bir süredir haber gelmiyordu.

Tesla’nın otomatik yazılımcısı Christopher Moore’u bünyesine katmasıyla Apple Car ile ilgili çalışmalar başladı. Direksiyon ve pedal olmaması beklenen aracın 2025 yılında çıkması bekleniyor. Sürücünün tamamen devre dışı bırakıldığı araçta, içindeki herkes yolcu olarak sayılacak.

Araçla ilgili genel olarak bilgiler sızdırılsa da geçtiğimiz yılın sonunda büyük kayıplar yaşadığını da göz ardı edemeyiz. Projeden 3 kilit isim, radar, pil ve donanım uzmanı elektrikli hava araçları üreten bir firma için istifa etti. Ancak projeden istifa eden önemli isimler arasında pil geliştirme uzmanı olan bir isim daha vardı.

İstifa haberlerinden sonra haber gelmeyen Apple Car’dan sızdırılan bilgilere göre,  otomatik pilot işlemcisi geliştirmek için belirtilmemiş bir Güney Koreli iş ortağıyla çalıştığını iddia ediliyor. Sızdırılan son rapora göre beklenen araç 2025 yılında değil 2023 yılında piyasaya sürülecek.

Jaguar, Land Rover ve NVDIA gibi şirketlerde otonom sürüş için işbirliği yapmaya başladıkça bu teknolojinin daha da yaygın olacağı aşikar. Yaygınlaştıktan sonra yaşanan güvenlik sorunları ne düzeyde olur bilemeyiz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler