Arama

Onlarca Starlink uydusu uzaya fırlatıldı

2 yıl önce


Onlarca Starlink uydusu uzaya fırlatıldı
ad image

Elon Musk’ın uzay şirketi SpaceX, halihazırda binden fazla faaliyette olan ve önümüzdeki günlerdeki iki fırlatışla yeni takviyelerin ekleneceği Starlink internet ağına 46 uydu daha ekledi. Son fırlatmalar, SpaceX’in “uydu internet takımyıldızı” adını verdiği dev ağın bir parçası.

Geçtiğimiz saatlerde tamamlanan fırlatış, Starlink uydularının bu yılki üçüncü sevkiyatı oldu. Ancak 3 Şubat’ta gerçekleştirilen sonuncu görev, bir Güneş patlaması nedeniyle jeomanyetik fırtınanın etkisinde kalmış ve uydular kullanılmaz hale gelmişti.

Şirket, fırtınanın tırmanma hızı ve şiddeti nedeniyle atmosferik sürüklenmenin önceki fırlatmalara göre yüzde 50 arttığını söylemişti. 3 Şubat Perşembe günü uzaya 49 yeni Starlink uydusu gönderen firma, bundan bir gün sonra jeomanyetik fırtınanın Dünya’nın dış atmosferini vurduğunu aktarmıştı.

Starlink, uzak veya kırsal alanlara hizmet verebilen geniş bant internet ağı oluşturmak için binlerce uyduyu yörüngeye yerleştirmeyi hedefliyor.

Şirket, halihazırdaki internet hizmetinin Dünya’dan yaklaşık 35.000 kilometre uzaklıktaki uydulardan geldiğini, ancak Starlink’in asıl “takımyıldızının” yaklaşık 550 kilometrede çok daha yakın olduğunu söyledi. En son şirket verilerine göre, Starlink internet hizmetinin şu anda 25 ülkede 145.000’den fazla abonesi var.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler