Arama

Omicron'dan korkunç sonuçlar

2 yıl önce


Omicron'dan korkunç sonuçlar
ad image

Geçtiğimiz günlerde öncü laboratuvar sonuçları açıklanan ve bir nebze olsun bizleri rahatlatan açıklamalarda BioNTech’in spike proteininden tutunarak etkili olan Covid-19 aşılarının Omicron varyantına karşı da etkili olabileceği söylenmişti. Kesin hüküm taşımayan bu öncü bulgular bugün sızan bilimsel sonuçlarda tümüyle yalanlanmış oldu.

Omicron varyantı bir araştırmaya göre 45 kat, bir başka araştırma sonuçlarına göreyse 37 kat aşıların etkinliğini azaltıyor. Bilim insanlarının aktardığı bilgilere göre 10 katlık bir etki azalması olması durumunda bile aşıların yeni varyanta göre yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Sonuçlar resmi ağızlardan da doğrulandığı takdirde tüm dünyanın acilen yenilenmiş aşılara ihtiyacı olacağa benziyor.

Sinovac’ın sonuçları ise henüz bilinmezliğini koruyor. Bu nedenle ülkemizin acilen inakftif aşı türündeki yerli Turkovac aşısında yeni varyanta ilişkin çalışmaları tamamlaması ve yeni aşılanma seferberliği gerekecekse Turkovac ile süreci başlatması stratejik bir önem taşıyor. Aksi taktirde yine yaz aylarını bulacak bir aşı bekleme serüveni ile karşı karşıya kalabiliriz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler