Arama

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Yöntemleri

2 yıl önce

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Yöntemleri

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Yöntemleri
ad image

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Yöntemleri

Obezite teknolojisinin gelişmesiyle birlikte çeşitli cerrahi yöntemler kullanılmaya başlanmıştır. Ameliyat seçimine hastanın durumuna göre doktor ve hasta birlikte karar verir. Mide Balonu; Kilo vermenize yardımcı olmanın en kolay yolu mide balonu kullanmaktır. Bu yöntemde endoskop ile mideye hafif anestezi altında içi sıvı veya hava dolu bir balon yerleştirilir.

Tüp Mide Ameliyatı; Dünyada en çok kullanılan zayıflama yöntemlerinden biridir. Bu yöntem midenin %80-90'ını çıkarır ve mideyi tüp haline getirir. Kalori alımını azaltır. Gastrik By-Pass; Bu yöntemlerde mide temel olarak ikiye ayrılır. Biri büyük diğeri küçük. Yeni oluşan ince midede, ince bağırsağın bir kısmı ve on iki parmak bağırsağı baştan atlanır ve yeniden birleştirilir.

Duodenal Switch; Duodenumun değiştirilmesi, metabolizma üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olduğu için daha fazla kilo kaybına yol açar. Özellikle VKİ 50 kg/m2 üzerinde olan kişiler için faydalı bir yöntemdir. Mini Gastrik By-pass; Gastrik by-pass ameliyatının daha yönetilebilir bir modifikasyonudur. Uzun bir mide poşu oluşturulduktan sonra, ince bağırsağın başından 2 metre ötedeki bir parçası mide poşuna bağlanır.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Obezite ameliyatı sonrası 2 hafta cinsel ilişkiye giremezsiniz, ameliyattan sonra 1 ay araba kullanamazsınız ve ameliyattan sonra 2 ay alkol kullanamazsınız. Ayrıca operasyondan sonra yaklaşık 2 ay boyunca ağır ve kararlı hareketler yapılmamalıdır.

Obezite Cerrahisi Nasıl Etkili Oluyor?

Bu ameliyatı, gıda alımını kısıtlayan bir ameliyattır. Bunu karın bölgesini küçülterek yapar. By-pass ameliyatlarında midenin küçültülmesinin yanı sıra by-pass yapılırken besinlerin tüketilme şekli de kısaltılır. Bu, daha az gıda tüketildiği anlamına gelir. Mini baypas ile 2 metrelik bir bağırsak atlanır.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede, Ne Kadar Kilo Verilir?

Hastalar obezite ameliyatı sonrası 6 ay içerisinde 50 kiloya kadar kilo verebilirler.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkün?

Uygulanan obezite ameliyatı çeşidine bağlı olarak 1-3 ay içerisinde eski yaşantınıza dönebilirsiniz.

Son yıllarda obezite ile mücadele, cerrahi yöntemler kullanılarak başarılı bir şekilde yürütülür. Etkili bir tedavi olan cerrahi işlemlerden başarılı sonuçlar alınabilmesi için obezite ameliyatı sonrası yapılması gereken uygulamalarda önem arz eder.

Hastalar operasyondan sonra beslenme alışkanlıklarının tamamen değişeceğini bilmelidir. Şimdi obezite tedavisinde en çok kullanılan yöntemlerden biri olan mide balonu tedavisine göz atalım.

Mide Balonu Nedir?

Bu tedavi yutulan veya endoskopi ile mideye yerleştirilen balon tedavisidir. Cisim mideye ulaştığında şişer ve balon haline gelir ve uçtaki kablo ile bağlantısı koparak midede kalır. İlerleyen aylarda balon kendi kendine söner ve bağırsaklardan dışarı çıkar. Midede doluluk oluşturarak tokluk oluşturur.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Bahse konu kit için uygun olduğu belirlenen hastaya işlem öncesinde yapılması gerekenler hakkında bilgi verilir. 8-12 saat aç kalan kişi işlemden 2-3 saat önce hastaneye yatırılır. Gerekli testler ve tetkikler yapıldıktan sonra hasta mide balonu seti için endoskopi bölümüne gönderilir. Son aşamada ise mide balonuna mavi su enjekte edilir. Sebebi kaçak olursa idrarı mavi yapsın böylece anlaşılsın diyedir.

Yutulabilir Mide Balonu Neden Takılır?

Özellikle kilolu kişilerde (vücut kitle indeksi 55'in üzerinde) ameliyata hazırlık hazırlığı olarak önerilebilir. Endoskopi korkusu olan hastalarda bunun yerine yutulabilir balonlar pratikte tercih edilebilir.

Mide Balonu Fiyatları

Türkiye'de bu tedaviyi olacaksanız, diğer ülke vatandaşlarına göre şanslısınız. Türkiye, mide balonu işlemlerinin etkin ve uygun fiyata yapıldığı ülkelerden biridir. İstanbul'da mide balonu fiyatları balonun çeşidine göre değişmekle birlikte bu konuda net bir rakam vermek mümkün değil. Önemli uyarı; Standartların altında sertifikasız balon kullanan ve ucuz diye sağlıklarını riske atan firmalardan kesinlikle uzak durun. Hayatınızı ucuza satın alabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Bir çeşit mide küçültme ameliyatıdır. Mide boyutları küçültülerek küçük bir muz büyüklüğüne getirilir. Böylece öğün miktarı azalarak kilo verilir.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Vücut kitle indeksi 35'in üzerinde veya şeker hastalığı, yüksek tansiyon, hiperlipidemi, kolesterol yüksekliği ve vücut kitle indeksi 30'un üzerinde olan hastalara tüp mide ameliyatı yapılır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Günümüzde yapılan en sık mide küçültme ameliyatı tüp mide ameliyatı bir diğer mide küçültme çeşidi ise gastrik bypass ameliyatıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Değer ortalamanın üzerinde ise genellikle kilo verme ameliyatından sonraki iki ay içerisinde 25 kg sınırına ulaşıldığı söylenebilir.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Tüp mide ameliyatı 18-65 yaş arasında yapılabilir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Beslenme önerisi tüp mide ameliyatı gerçekleştiren doktor tarafından verilecektir. Mutlaka uyulmalıdır.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler