Arama

Obezite Ameliyatı Tedavisi

2 yıl önce

Obezite Ameliyatı Tedavisi

Obezite Ameliyatı Tedavisi
ad image

Obezite Ameliyatı Tedavisi

Obezite cerrahisi özelinde obezite hastalığı dünya genelinden yaygın olarak görülüyor. Bu hastalık her yaştan kadın ve erkeklerde meydana geliyor. Bu nedenle obezite tedavisi erken sürede olunması hasta konforu açısından önemlidir. Bu tedavi için pek çok ameliyat türleri mevcuttur. Midenin küçültülmesi, mide kelepçesi takılması, mide balonu uygulanması, yutulabilir mide balonu uygulanması, mini mide küçültme, bypass mide küçültülmesi gibi birçok seçenekler söz konusudur.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Obezite ameliyatı sonrasında hastaların günlük düzenli spor yapması, dengeli bir şekilde beslenmesi, fazla kilolara sebep olabilecek tüm olumsuz faktörlerden uzak kalması, yoğun öğün tüketme arzusu geliştiren etkenlerden kaçınması gerekiyor.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Obezite ameliyatı sadece hastalar üzerinde değil hasta yakınları ve hastanın sosyal çevresi üzerinde de pozitif etkiler oluşturuyor. Bu cerrahi müdahaleyle hastalarda kaybedilen özgüven yeniden oluşturuluyor. Hastalar daha pozitif bir ruh haline sahip oluyor.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede, Ne Kadar Kilo Verilir?

Obezite ameliyatı sonrası önemlidir. Bu doğrultuda obezite cerrahisi sonrasında yani 30 gün içerisinde 15 kilo verilebilir. 3 ay sonrasında 30 ve 6 ay sonrasında 50 kilo atılabilir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkündür?

Tüp mide ameliyatı sonrası masa başı işlerde ortalama olarak 1 hafta sonrasında işe dönüş yapılabilir. Fakat kronik türünden ağrılarda bu süreç uzatılabilir.

Tüp Mide Ameliyatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hastane ve doktor özel klinik merkezinde uygulanan tüp mide ameliyatı hakkında pek çok ayrıntıların bilinmesi gerekir. Bu uygulamanın ilk olarak cerrahi bir işlem olduğunu vurgulayabiliriz. İşlem birçok özellikleri sebebiyle tüp balon ve benzeri türden tedavi yöntemlerinden farklıdır.

Bu sebeple mide küçültme ameliyatları daha avantajlıdır. Uygulama toplumda mide küçültme ameliyatı olarak da bilinir. Dolaysıyla yöntem tıp alanında tüp mide küçültme cerrahi işlemi olarak tanımlanır.

 Tüp mide küçültme ameliyatının profesyonel doktor kliniklerinden uygulanması tedavi sonucundan yüksek başarı elde edilmesini sağlar. Yöntem 18 yaş ila 65 yaş aralığındaki fazla kilolu bireyler için uygundur.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Kaliteli ve hijyenik ortamda uygulanan tüp mide ameliyatı mide organının belirli standartlar üzerinden uzunlamasına inceltilmesidir. Büyük yapıdaki mideler beraberinde bireylerde aşırı yemek tüketme talebini oluşturur. Bu olumsuz durum bireylerin genel sağlığını riske atabiliyor. Bunun neticesinde ise başta obezite olmak üzere birçok hastalıklara zemin hazırlıyor. Dolaysıyla tüp mide ameliyatı hasta sağlığının güvence altına alınması açısından hayat kurtarır.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Tüm mide ameliyatları yasal kapsamda 18 yaşını doldurmuş olan bireylere uygulanabilir. 65 yaş ve üzerindeki bireyler açısından tüp mide ameliyatı uygun olmayabilir. Bu durumda ilk olarak bireylerde herhangi kronik hastalıklar olup olmadığına bakılabilir.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

En sık tüp mide veya obezite cerrahisi ameliyatı arasında mide balonu, mide küçültme, mideye kelepçe takılması tercih ediliyor. Tüm yöntemler etkili bir şekilde sonuçlar sunuyor.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

İlk olarak tüp mide ameliyatları olanlar kilo verme oranları hastaların mide yapısına göre farklılık gösteriyor. Bu sebeple obezite cerrahisi ameliyatından sonra hastalarda 30 gün sonrasında 15 kilo verilebiliyor. 3 ay içerisinde 30 kilo ve 6 ay içerisinde ise 50 kilo atılabiliyor. Bu durum hastaların ameliyattan sonrasında da düzenli olarak spor yapmasını ve fazla kilolara neden olan besinlerden kaçınmasıyla orantılıdır.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılabilir?

Ülkemiz genelinden uygulanan tüp mide ameliyat Dünya Sağlık Örgütü tarafından da belirlendiği üzere 65 yaşına kadar yaptırılabilir. Bu yaş dilimi sonrasında obezite cerrahisi için doktordan onay alınmalıdır. Kronik hastalıklarda uygulama gerçekleştirilmeyebilir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Ameliyattan sonraki süreçler hasta sağlığının korunması ve pozitif bir yaşam devam ettirilmesi açısından önemlidir. Bu kapsamda tüp mide ameliyatları sonrasında düzenli bir şekilde beslenilmelidir. Fazla kilolara zemin hazırlayacak etkenlerden uzak durulmalıdır. Günlük bol miktarda meyve ve sebzeler tüketilmelidir. Yoğun kafeinli içeceklerden kaçınılmalıdır. Hazır tarzından fast food gıdalar yerine daha doğal besin ürünleri tercih edilmelidir.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler