Arama

NVIDIA’nın RTX teknolojisi

2 yıl önce


NVIDIA’nın RTX teknolojisi
ad image

NVIDIA, dünya çapında satış rekorları kırdığı GTX 10 serisinin ardından ekran kartlarına Işın izleme (Ray tracing) ya da kısaca RTX olarak adlandırılan yeni bir teknoloji getirerek AMD’ye kaptırdığı pazar payını RTX 20 serisiyle geri kazanmayı hedefliyordu. Bunu ufak pay olsa da başardığını söyleyebiliriz. Ardından RTX 30 ve şimdi de yeni çıkacak RTX 40 serisiyle birlikte bu yeni teknoloji her yıl üzerine konarak geliştirildi. Şimdi de bir güzel haber OPPO tarafından geldi. Şirket, sektörün ilk Işın İzleme- RTX uygulamasını Find X5 Pro modeline getireceğini duyurdu.

Işın İzleme (Ray tracing), gerçek dünyada ışığın ne şekilde hareket ettiğini göz önünde bulundurarak bir sahnenin görüntüsünü çizme görevini üstlenen teknolojinin adıdır. Nvidia RTX ise öncelikle mimari ve ürün tasarımı, bilimsel görselleştirme, enerji araştırması ile film ve video prodüksiyonunda karmaşık büyük ölçekli modeller tasarlamak için kullanılan üst düzey profesyonel bir görsel bilgi işlem platformudur.

AMD tarafı da bu özellik üzerinde ileri düzey çalışma ve geliştirmelerine devam ediyor. Fakat NVIDIA şu anda bu konuda pazarın tek hakimi diyebiliriz. AMD’nin akıllı telefon sektörüne RDNA2 teknolojisiyle birlikte giriş yapmasının ardından NVIDIA’da buna karşılık olarak Işın İzleme ile pazara adım atıyor. Tabii bu bilgiyi OPPO, RTX teknolojisini getireceği Find X5 Pro modelini kullanarak duyurdu.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler