Arama

Nokia’dan kararlı duruş

2 yıl önce


Nokia’dan kararlı duruş
ad image

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin tüm dünyada yankıları sürüyor. Yaşanan insanlık dramına karşı tepkiler büyüyerek devam ediyor. Birçok ülke ve büyük şirketler, Rusya’ya tepkilerini göstermek adına katı yaptırımlar uyguluyor. Nokia da Rusya için kararını güncelledi.

Büyük teknoloji şirketleri, Rusya’ya ağır yaptırımlar uygulamaya devam ediyor. Birçok şirket, faliyetlerini sadece belirli bir süreliğine durdururken bazı şirketler de daha ağır uygulamalara yöneldi. Nokia da daha önce ülkeye teslimatları durdurmuştu. Devam eden Rus saldırılarına tepki için yaptırımları arttıran şirket, Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı.

Nokia’nın sert kararı almasının altında hiç kuşkusuz ekonomik rahatlık da yer ediniyor. Öyle ki araştırmalara göre Rusya pazarı, şirket gelirlerinin sadece yüzde 2’lik kısmını oluşturuyor. Hal böyle olunca Rusya ile ilgili kesin kararlar almak daha kolay bir hal alıyor. Nokia, teslimat çekmesinin ardından bir sonraki karara kadar Rusya’da hiç depo dahi tutmak istemiyor. Karara ilişkin olarak şirket şu ifadeleri kullandı.

Nokia için Ukrayna’nın işgalinin ilk günlerinden beri Rusya’daki varlığımızı sürdürmenin mümkün olmayacağı açıktı. Son haftalarda teslimatları askıya aldık, yeni işleri durdurduk ve sınırlı Ar-Ge faaliyetlerimizi Rusya’nın dışına taşıyoruz. Artık Rusya pazarından çıkacağımızı ilan edebiliriz. Bu süreçte önceliğimiz çalışanlarımızın güvenliği ve sağlığı olmaya devam ediyor.

Nokia, 2022 gelir planı kapsamında açıkladığı kararla Rusya’dan tamamen çekildi. Öte yandan Rusya’nın teknolojik açıdan elinde oldukça kısıtlı imkanlar kaldı. Uygulanan yaptırımlar Rusya’yı henüz kararından vazgeçirmiş görünmüyor. Ancak Rusya buna daha ne kadar dayanabilir şimdiden merak konusu.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler