Arama

NASA ile isminizi Ay’a gönderin

2 yıl önce


NASA ile isminizi Ay’a gönderin
ad image

Uzay ajansı NASA, görünüşe göre sadece astronotları Ay’a gönderme niyetinde değil. NASA’nın daha önce Mars programında gerçekleştirdiği ve Türkiye’den rekor katılımın olduğu “uzaya isim gönderme” fırsatı, şimdi de Ay misyonu Artemis I için başlatıldı. 

NASA ile Ay’a isim gönderme nasıl yapılır diye soruyorsanız şu adımları izleyin: NASA’nın web sitesine gitmeli, karşınıza çıkan kayıt ekranına adınızı ve PIN kodunu girmelisiniz. Adınızı ve uçuş bilgilerinizi içeren bir biniş kartı almak için “gönder” düğmesini tıkladığınızda kaydolmuş olacaksınız. Fakat şimdiden uyaralım; PIN’inizi unutursanız Artemis I biniş kartınıza erişmeniz mümkün olmayacak.

Artemis I görevi, NASA’nın Spаce Lаunch System roketi ve Orion uzay aracının ilk insansız uçuş testi olacak. Orion, fırlatıştan birkaç gün sonra Dünya’ya dönmeden önce Ay’ın etrafında gezinecek. İlk olarak Kasım 2021’de fırlatılması planlanan roket, beklenmedik kazalar sonucunda bu yılın Mayıs ayına kadar ertelendi.

Her şey plana göre giderse Artemis II, Orion ile aynı yolu izleyecek, ancak bu sefer mürettabatı da yanında götürecek. Bunu takiben 2025’te yapılması hedeflenen Artemis III, 1972’deki son Apollo görevinden bu yana Ay yüzeyindeki ilk kadını ve ilk beyaz olmayan astronotu içerecek.

NASA’ya göre Artemis programı, ajansın “insan varlığını Ay ve ötesine genişletme taahhüdünü ve kapasitesini” gösteriyor. Gelecek yıllar için Ay’da insan varlığı oluşturmayı sağlayacak giderek karmaşıklaşan görev serisinin ilki olacak.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler