Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Muğla Eğitim-bir-sen Yetkili Sendika Oldu

Muğla Eğitim-bir-sen Yetkili Sendika Oldu

admin admin -
3 0

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), Muğla ve Bodrum’da yetkili sendika oldu.
Eğitim Bir-Sen Bodrum İlçe Başkanlığı, okul temsilcileri ve sendika yetkilileriyle Ramada Otel’de kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek, yetkili sendika oluşunu kamuoyuna duyurdu. Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp de katıldı.
Yaklaşık 200 eğitimcinin hazır bulunduğu kahvaltıda konuşan Eğiitim Bir-Sen Bodrum İlçe Başkanı Oğuzhan Oymak, Bodrum’da yetkili sendika olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek “Makamlar, insanlara hizmet için bir araçtır. Vekil de olsanız Başbakan da olsanız İlçe müdürü de olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır. Türkiye, bu niyetle çalışan kadrolara sahip olduğu dönemlerde tarihi atılımlar yapmıştır. Buna karşılık sadece kendi ideolojik saplantıları, kendi çıkarları için hizmet makamlarını işgal edenler, Türkiye’nin birikimini artırmak şöyle dursun, mevcudu da heba etmişlerdir. Sizler her iki örneği de gördüğünüz ve yaşadığınız için karşınıza çıkanların notunu hemen ve isabetle vermekten imtina etmediniz ve bizleri ilçe ve il olarak yetkili ve yetkin sendika olarak belirlediniz.” Dedi.
Yeni Bodrum’un ve yeni Türkiye’nin inşası sürecinde olduklarını söyleyen Oğuzhan Oymak, “Önümüzü kesmek için kurdukları tuzaklar inşallah önümüze yeni ve daha büyük yollar çıkartacaktır.” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Eğitim Bir-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak da 15 Mayıs 2014 tarihi itibarıyla 279 bin 722 olan üye sayısını 2015’te 340 bin 365’e çıkaran Eğitim-Bir-Sen’in genel yetkili sendika olarak, zirveden yeni ufuklara yolculuğuna devam ettiğini söyledi. Konuşmasına, terör örgütünün askerlerimize yönelik kalleşçe kumpaslarıyla verilen şehitleri rahmetle anarak başlayan Muğla İl Başkanı Önder Uçak, sendikanın Mayıs ayında yetkinlik elde etme süreciyle sonuçlanan zorlu bir mücadele verdiğini söyledi. Bodrum’da da yetkili olan Eğitim Bir-Sen’e karşı diğer sendikaların ittifak yaptığını ve birbirlerine “Sendikanızdan istifa edip bir aylığına bize üye olun. Sonra yeniden sendikanıza geçersiniz” diyerek Eğitim Bir-Sen’in üzerine çıkmaya çalıştığını savunan Uçak, eğitim çalışanlarının bu oyuna gelmediğini söyledi.
Önder Uçak, Eğitim Bir Sen’in Muğla’da 2016 yılı itibariyle 3736, Bodrum’da ise 800 üye sayısına ulaştığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü “Bu mücadele, senikacılık ile sadece sayıyla sendikacılık yapanlar arasındaki mücadeleydi. Bir tarafta eğitim çalışanlarının özlük haklarını, yaşantılarını, birlik ve beraberliğini sağlayan eğitim bir sen diğer tarafta da sadece bir iki ay sayıyla sendikacılık yapan bir sendika vardı. Muğla’da 2015 Mayıs ayında 2578 üyesiyle ikinci sırada yer alan sendikamız 2016 Mayıs ayında 3736 üyeye ulaştı. Bizler 830 üye sayısıyla fazla olan sendikaya en az 300 fark attık. 12 ayda 100’ün üzerinde fark attığımız Bodrum’da, son 15 günde bu sayı kapatılmaya hatta hak ettiğimiz yetkiyi, alanda verdiğimiz emeği gölgelemeye çalıştılar. Sendikayla alakası olmayan bu hareket eğitim çalışanlarından itibar görmedi. Eğitim Bir Sen Bodrum Kalesinde de yetkili olmayı bildi. Koltuk için sendika değiştirdiniz gibi sözlerle tamamen eğitimin dışındaki sözlerle insanları sendikasız tutmaya çalıştılar. Ama bu bir psikolojik sınırdı, psikolojik süreçti. Eğitim çalışanları bu süreci Allahın izniyle atlattı ve bunların söylediklerinin içinin boş olduğunu gördü.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir