Arama

Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?

2 yıl önce

Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?

Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?
ad image

Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?

Teknik olarak gastrektomi olarak da adlandırılan mide küçültme ameliyatı, midenin depo görevi gören en büyük bölümünün cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Bu süreçte; Doğal olarak işleyen sindirim sisteminin emilim fonksiyonlarını etkileyen değişikliklere neden olan herhangi bir müdahale yoktur. Laparoskopik tüp mide rezeksiyonunda midenin küçültülmesi ve hastanın daha az miktarda gıda ile doymasını sağlamak istenir.

Mide Küçültme Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Hastanın büyük bir kesi olmaması ve bağırsakları fazla ağrımaması nedeniyle işlem sonrası vücut fonksiyonları çok kısa sürede normale döner ve hepsinden önemlisi hastalar kendilerini çok iyi hissederler. Açık yöntemlere göre daha az ağrı ve daha az ağrı kesici gerektirir.

Mide küçültme ameliyatı, hastaların ameliyattan sonra iz kalmaması için küçük delikler açılarak yapılır. Trokarlardan birinin içini görmek için kamera yerleştirilir ve diğerinde prosedürü gerçekleştirmek için gerekli aletler vardır. Karın boşluğunda rahat çalışabilmek ve görüntü alabilmek için önce karın boşluğuna karbondioksit verilerek şişirilir.

Mide Küçültme Ameliyat Yöntemleri Nelerdir?

Ameliyatta midenin bir kısmı çıkarılır. Midenin bir kısmı çıkarılarak yiyecek alım miktarı azaltılır ve böylece hedeflenen kilo kaybı sağlanır. Duodenal anahtar ameliyatı, mide ile birlikte bağırsağın bir kısmının çıkarılmasını içerir. Bağırsakların bir kısmı eksik olduğu için emilim azalır ve kilo kaybı meydana gelir.

Midenin boyutunu küçültmek için yapılan ameliyatlar açık veya kapalı (laparoskopik) olabilir. Laparoskopik cerrahi, operasyondan sonra küçük bir iz bıraktığı için açık cerrahiye göre daha faydalıdır. Komplikasyonlar daha az olasıdır ve iyileşme süresi açık cerrahiye göre daha hızlıdır.

Mide Küçültme Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Normal şartlar altında 65 yaşa kadar mide küçültme ameliyatı uygulanır.

Mide Küçültme Ameliyatı Süresi Nedir?

Laparoskopik tüp mide ameliyatı yapan cerrahın görüntüleri o anda tüm cerrahi asistanı tarafından görüldüğü için süreç daha hızlı ilerler. Genel anestezi altında yapılan operasyonun ortalama 1 ile 1,5 saat arasında sürdüğü görülür. Bu sürenin hastanın genel durumuna, daha önce geçirilmiş ameliyatlara ve işlem sırasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlara göre değişebileceği unutulmamalıdır.

Mide Küçültme Ameliyatı Fiyatları

Bu ameliyatın maliyetini etkileyen faktörler herhangi bir değişkene bağlı olmayıp hastanın durumuna ve mide küçültme ameliyatının yapıldığı yere göre önemli ölçüde değişmektedir. Mide küçültme ameliyatı fiyatı: Kliniğe, hasta durumuna, hastanede kalış süresine, ameliyat sürecine, mide küçültme operasyon tipine, cerrahın deneyimine bağlı olarak değişir.

Tüp mide ameliyatı, insan sağlığını tehdit eden artan obezite ve fazla kilolara çözüm olarak geliştirildi. Çeşitli şekillerde kilo veremeyen kişiler, bu durumu kontrol altına almak için ameliyata başvurmaktadır. Laparoskopik ameliyat bu aşamada karşımıza çıkan etkili bir cerrahi yöntemdir.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Tıbbi adı laparoskopik tüp mide rezeksiyonu olan tüp mide ameliyatı karında küçük açıklıklar yapılarak bu açıklıklardan midenin %80-85'inin bir kamera ile çıkarılması işlemidir. Mide küçültme ile yüzde 80'i çıkarılan mide, ince bir tüp haline gelir. Diğer cerrahi tekniklere göre daha basit olan tüp mide ameliyatı midenin besinleri emme yeteneğini önemli ölçüde azaltır.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Bu yöntem için yaş aralığı 16 ile 79 arasındadır. Kilonuz Dünya Obezite ve Metabolizma Cerrahisi Derneği'nin belirlediği kilo aralığındaysa ve bu kilonun sonucunda ciddi bir rahatsızlık yaşıyorsanız laparoskopik tüp mide ameliyatı tam size göre diyebiliriz.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Bu ameliyat mide hacmini küçülterek tüketilen gıda miktarını önemli ölçüde azaltır. Obezite probleminizi çözmek için tek başına cerrahi yeterli olmayacaktır. Öncelikle bu ameliyatın temel işlevini anlamanız ve buna göre diyet ve günlük alışkanlıklarınızı değiştirmeniz önemlidir.

Ameliyattan yaklaşık altı hafta sonra kullanılması gereken özel bir beslenme programı, sindirim sisteminizi besine adapte etme aşamasıdır. Bu süreden sonra beslenme uzmanınız sizin için doğru beslenme planını geliştirecek ve uygulayacaktır. Bu olduğunda, iyileşme oranınız en üst düzeye çıkarılacak ve gereksiz komplikasyonlar en aza indirilecektir.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler