Arama

Microsoft’tan Ukrayna’ya yardım

2 yıl önce


Microsoft’tan Ukrayna’ya yardım
ad image

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından birçok ülke ve önemli kuruluş, savaş halinin bir an önce bitmesi için adımlar atıyor. İşgal nedeniyle Rusya’ya karşı yaptırımlar hız kesmeden devam ederken Ukrayna’ya destekler de artıyor. Son olarak bu desteklerden birisi de Microsoft’tan geldi.

Savaşın çirkin yüzü etkisini göstermeye devam ederken siber güvenlik düzeyinde de yoğun bir çatışma hali devam ediyor. Ukrayna, savaşın siber tarafında askeri istihbarat teşkilatı GRU ile bağlantıları olan Rus devlet destekli bir bilgisayar korsanlığı grubu APT28 tarafından ağır saldırı altındaydı. Microsoft, kısa süre önce Rus siber güçlerinin Ukrayna hedefine yönelik siber saldırılarında kullandığı yedi ektin alanı ele geçirdiğini belirtti.

Ukrayna’ya en büyük destek teknoloji şirketi Microsoft’tan geldi. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Rus siber güçlerinin hedefinde Ukraynalı kurum ve medya kuruluşları bulunuyordu. Microsoft Müşteri Güvenliği ve Güveninden Sorumlu Kurumsal Başkan Yardımcısı Tom Burt, konuya ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı.

6 Nisan Çarşamba günü, Strontium’un bu saldırıları gerçekleştirmek için kullandığı yedi internet alanının kontrolünü ele geçirmemize izin veren bir mahkeme emri aldık. O zamandan beri bu etki alanlarını Microsoft tarafından kontrol edilen bir düdene yönlendirerek Strontium’un bu etki alanlarını mevcut kullanımını azaltmamızı ve kurban bildirimlerini etkinleştirmemizi sağladık.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler