Arama

Meta Ray-Ban Stories’e rakip geliyor

2 yıl önce


Meta Ray-Ban Stories’e rakip geliyor
ad image

Özellikle Meta’nın ünlü gözlük firması Ray-Ban ile iş birliğine giderek piyasaya sürdüğü Ray-Ban Stories ve Huawei tarafından geliştirilen Gentle Monster X Huawei Eyewear II ile hareketlenen akıllı gözlük piyasasına şimdi de Google yeni bir cihazla katılıyor. Ünlü Amerikan teknoloji devi, geçmişte piyasaya sürdüğü Google Glasses’ın olumsuz izlerini silmeyi hedefleyecek.

Aradan geçen yıllar sonrasında sadece yazılım geliştiricilerin kullanabileceği Google Glass Enterprise Edition projesine evrilen gözlük, son kullanıcıya yapılan satıştan da uzun süre önce geri çekildi. Son olarak 2019 yılında duyurulan Google Glass Enterprise Edition 2‘nin de sadece yazılım geliştiricilerine sunulacağı resmen açıklandı.

The New York Times cephesinden yeni bir habere göre Google, Ray-Ban Stories’in başarısından sonra artırılmış gerçeklik özelliği de barındıran yeni bir gözlük üzerinde çalışıyor. Son olarak geçtiğimiz dönemlerde yeni kurulacak bir artırılmış gerçeklik ekibi için yeni takım arkadaşları aradığını belirten Google, böylece bu projeyi gayri resmi yollardan da olsa onaylamış oldu.

Bilindiği üzere Google, geçtiğimiz aylarda artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerine çalışamalar yapan bir start-up şirketi olan North‘u da satın almıştı. Bu anlamda Google’ın hem artırılmış gerçeklik üzerine odaklanan hem de piyasadaki rakiplerinden çok daha yüksek çözünürlükte resim ve video çekebilen bir cihaz geliştirdiğine kesin gözüyle bakılıyor.

Google tarafından gelen birçok haber yeni bir gözlük üzerinde çalışıldığını doğruluyor. Ancak bu anlamda şirketin, yine son kullanıcıya ulaşmayacak bir geliştirici kit’i geliştirme olasılığı da mevcut. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler