Arama

Liposuction Nedir?

2 yıl önce

Liposuction Nedir?

Liposuction Nedir?
ad image

Liposuction Nedir?

Latincede ‘’lipo’’ kelimesi yağ anlamına gelmektedir. Vücuttaki bazı bölgelerdeki yağ birikimleri emilerek kalıcı olarak vücuttaki yağları uzaklaştırmak için yapılan bir ameliyattır. Halk arasında zayıflamak için yapılan bir uygulama olarak görülse de aslında zayıflamak için değil vücut şekillendirmek için yapılan bir uygulamadır.

Yağlanma bölgesi, özel bir sıvı enjeksiyon yardımı ile şişirilir. Ardından yağlanma bölgesinde veya yakın bölgede birkaç mm uzunluğunda bir kesi yapılır. Vakum cihazı yardımıyla fazla yağlar vücuttan uzaklaştırılır.

Kilo problemi olmayan bireylerin, bölgesel yağlanma olarak zayıflama teknikleriyle giderilmeyen yağlanmalardan kurtulmak için tercih edilen cerrahi yöntemdir. Yağ dokusunu vücuttan uzaklaştırmak ve vücudun daha güzel şekil alması için yapılan, halk arasında yağ aldırma olarak bilinir.

Son dönemlerde en çok tercih edilen estetik operasyonlardan biri olup hayati risk taşımamaktadır. Bölgesel incelme, genellikle kalça, basen, bel, diz ve bunlar gibi inatçı yağlanmaların olduğu gölgelerde uygulanır. Her yaş grubunun yapabileceği bir ameliyat olsa da ileri yaştaki bireylere uygun değildir. Liposuction ameliyatı oldukça kolay bir ameliyattır.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Her ameliyatta olduğu gibi bu işlemden önce mutlaka uzmanlar tarafından ön muayene edilmesi gerekir. Bu uygulama bir zayıflama yöntemi olarak kullanılmamaktadır. Yapılan her uygulamaya rağmen vücuttaki yağlanmalar vücuttan atılmaması durumunda başvurulan bir cerrahi operasyondur.

Herhangi bir hastalığın habercisi olmayıp, her yaş grubunun yapabileceği fakat ileriki yaşlarda ve yeni doğum yapmış olan kişiler için liposuction tavsiye edilmemektedir. Aynı zamanda diyabet, kalp hastalığı ve buna benzer hastalıkların mevcut olduğu kişilerin uygulamadan önce mutlaka ama mutlaka bazı takım testlerini yaparak risk faktörleri belirlenmeli ve risk oluşturacak durumlara karşı bazı önlemler alınır.

Liposuction Kimler Olmalı?

Vücut şekillendirmek için yapılan bu uygulama kolay ve ağrısızdır. Kilo vermek için yapılmayan vücuttaki yağlanmaları uzaklaştırmak için kullanılan bu uygulama her yaş grubu yapabilir. Kronik hastası ve ileriki yaşlara tavsiye edilmemektedir. Kilo endeksi 30 ve altında olan bireyle içindir. Kabaca kilo ve boy arasındaki 20 birim veya altında olan kişiler diye tanımlanabilir. 

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Vaser, bodyjet ve klasik liposcution yöntemleri mevcuttur. Vaser yönteminde, deri altındaki dokuya sıvı göndererek ultrason cihazı aracılığıyla enerji yayar. Diğer yapılara daha az zarar vermek için ultrason cihazı kullanılmaktadır. Bu sayede yağ hücreleri arasında ultrason enerjisi yayılır. Yöntemlere bağlı olarak liposuction fiyatları değişiklik gösterebilmektedir.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Vücut şekillendirme uygulaması yapmayı düşünen kişiler mutlaka detaylı bir araştırma yapması gerekir. Bunun için uzman plastik cerrahları tercih edilmelidir. Aksi takdirde bazı sağlık problemleri meydana gelebilir. Daha önce uygulama yapmış kişilerin yorumunu ve önerilerini dinleyerek vücut şekillendirme uygulamasına karar verilmelidir. Liposuction fiyatları değişiklik göstermektedir. Bu yüzden fiyata değil uzmanların daha önceki uygulamalarına ve cihazlarına bakarak doktor seçimi yapılması önerilir.

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Uygulama sırasında hasta çok fazla sıvı kaybı yaşar. Bu yüzden uygulamadan sonra hastanın dikkat edeceği ilk şey vücudundaki sıvı miktarıdır. Operasyondan 1 gün sonra hasta taburcu edilir. Cilt toparlanması için korse kullanılmalıdır. Korse sayesinde bölgedeki girintili çıkıntılı çökmelerin önüne geçer.

Liposuction Fiyatları

Hastaneden hastaneye liposuction fiyatları farklılık göstermektedir. Aynı şekilde hastaneden hastaneye değişiklik olduğu gibi de hastaya uygulanacak yönteme bağlı olarak da değişiklik olabilmektedir. Bu yüzden net bir fiyat bilgisi vermek mümkün değildir. Fiyat bilgisi her yıl bazı sebeplere kaynaklı olarak da değişiklik gösterir.

https://nisantasihastanesi.com.tr/liposuction-yag-aldirma/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler