Arama

LED Ekran Temizliği Nasıl Yapılmalı?

2 yıl önce

LED Ekran Temizliği Nasıl Yapılmalı?

LED Ekran Temizliği Nasıl Yapılmalı?
ad image

LED Ekran Temizliği Nasıl Yapılmalı?

 

LED ekran uygulamaları artık çeşitli alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Uzun ömürlü ve net reklam görüntüsünü muhafaza etmek için özellikle çalışma ortamı, kurulum prosedürleri ve çalışma süresi açısından dış mekan LED ekranlar için bazı belirli şartlar bulunmaktadır. Peki, kaliteyi ve çalışma süresini yıllarca sürdürmek için dış mekan LED ekran kullanımında nelere dikkat etmek gerekir?

1- Dış mekan LED ekranlar için çevresel nem seviyesi çok önemlidir. Aşırı nem, ekranın bileşenlerinde korozyona ve kalıcı hasarlara neden olabilir. Dış mekan LED ekranınız için lokasyon seçerken nem faktörünü göz ardı etmeyin.

2- Dış mekan LED ekranlar güneş, toz, rüzgar gibi çeşitli çevresel etmenlere maruz kaldıklarından kirlenmeleri kolay olur. Bir süre sonra ekran yüzeyinde çok fazla toz ve kir birikecek ve zamanında temizlenmesi gerekecektir, aksi takdirde ekranın görüntü kalitesi kötü şekilde etkilenebilir.

3- Dış mekan LED ekranlar için iyi bir toprak kaçağı korumasına sahip istikrarlı güç kaynakları gerekir.

4- Çeşitli sebeplerden ötürü ekranınızın içine su girerse cihazı derhal kapatın. Çalıştırmak için kuruyuncaya kadar bekleyin.

5- Aşırı akım, aşırı ısınmış güç kablosu ve LED lambalarındaki hasarlardan kaçınmak için ekranın tam beyaz, kırmızı, yeşil veya mavi renkte %100 parlaklık ayarında uzun süre çalışmasına izin vermeyin. Bu durum ekranın ömrünü kısaltabilir.

6- Ekranın düzgün çalışıp çalışmadığı ve kabloların hasar görüp görmediği düzenli olarak kontrol edilmeli. Eğer hasar varsa, parçalar derhal onarılıp değiştirilmelidir.

7- LED ekranları açma ve kapatma adımları: Önce kontrol bilgisayarı ve daha sonra ekranı açın; Ekranı kapatın ve ardından bilgisayarı kapatın.

LED Ekran Temizliği Nasıl Yapılmalı?

LED ekranlarımızın görüntü kalitesini ve çalışma ömrünü korumak için temizlik işlemini periyodik olarak gerçekleştirmeliyiz. Zaman aralığı çevresel faktörlere göre değişmektedir, fazla tozlu alanda konumlandırılan ekranların temizliği için belirlenen zaman aralığı daha kısa olmalıdır.

LED ekranlarımızın temizliği konusunda dikkat etmemiz gereken ilk nokta, aceleci davranmamaktır. Temizlik işlemi sırasında son derece dikkatli olmalıyız, aksi takdirde ekranımıza kalıcı zararlar verebiliriz.

Temizlik işlemini 3 adımda özetleyebiliriz:

Vakumlama: Vakum cihazı yardımıyla yüzeydeki toz ve kiri temizleyin.

Islak Temizlik: Ekranın maskesini temizlemek için su püskürteci ve buhar enjeksiyonunu kullanın. LED lamba maskelerini temizlemek için vakum cihazının yumuşak fırçasını kullanın ve temizlenene kadar kiri fırçalayın.

Kurulama: Islak temizleme adımından kalan su damlalarını kurutmak için vakum cihazını kullanın.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler