Arama

Kış Bahçeniz İçin 6 Tasarım Fikri

2 yıl önce

Kış Bahçeniz İçin 6 Tasarım Fikri

Kış Bahçeniz İçin 6 Tasarım Fikri
ad image

 

Kış Bahçeniz İçin Neden 6 Tasarım Fikri? Pekala, kışın bahçede sıkıcı bir ay değil, koku ve renk dolu bir ay olduğunu kanıtlayacak fikirler tasarlayın. Artık herkesin farklı büyüklükte bir bahçesi ve kış bahçesine farklı bir bakış açısı var. Aşağıdaki fikirlerden en iyi şekilde yararlanmak için önce kendinize şu soruları sormanız yardımcı olur: –

Kış Bahçeleri Modelleri sadece evin içinden mi bakıyorsunuz?

Evden bakabileceğiniz bir 'dört mevsim' bordürünüz olsun ister misiniz?

Ayrı bir kış bahçesi mi istediniz? Eğer öyleyse, kullanmak istediğiniz alan ne kadar büyük ve ona nasıl ulaşırsınız?

Kışın daha fazla ilgi görmesi için ön bahçeyi mi arka bahçeyi mi tercih edersiniz?

Benden senin için bir kış bahçesi yaratmamı istesen soracağım daha çok soru var ama sonra senin ve bahçen için ayrıntılara geçeceğiz. Aşağıdaki tasarım fikirleri, boyuta uyacak şekilde uyarlanabilecekleri için çoğu bahçe için geçerlidir. Örneğin, elli metrelik kare bir budama bahçesi veya üç küçük paslanmaz çelik tencere koleksiyonu.

Dikiminizin her zaman yeşil olanlardan en az %10'unu içermesine izin verin. Bu, kış boyunca genel yapıya ve arka plana yardımcı olur. Yaz aylarında genellikle parlak otsu uzun ömürlü bitkilerin arkasında arka planda kaybolurlar . Kışın ana olay haline gelirler. Bu, büyük bahçeler için olduğu kadar balkonlar için de geçerlidir.

budama sanatı, ha-ha, hardwick hall bahçeleri, Derbyshire

Topiary, normal bir şekil olduğunda formalite ekler. Tanım olarak budama sanatı her zaman yeşildir, bu nedenle yapı ekler. Bir kapının veya ön kapının her iki yanında düzenlenen resmi şekiller, sınıfa bir dokunuş katar. Biraz farklı bir şey için, bir köşede veya odak noktası olarak spiral ve top gruplarını deneyin.budama sanatı, levens salonu, cumbria, toplu budama sanatı

Bakmak. Yaprak döken ağaçların çıplak iskeleti , yaprak kaplı yaz aylarından farklı bir görünüm sunuyor. Daha küçük bahçeler için ilginç şekillere sahip daha küçük ağaçlar ve çalılar da mevcuttur. Tirbuşon ela, Corylus avellane contorta, birkaç yıl boyunca büyük bir tencerede büyüyeceği için bariz bir seçimdir.

lamba direği, kış ağaçları

Hala yaprak döken ağaçlarla, ilginç kabuğu olanları düşünün. Batı Himalaya gümüş huş ağacı Betula utilis jacquemontii, yaprak dökmeyen bir çitin karşısında öne çıkan çarpıcı beyaz bir gövdeye sahiptir. Prunus serrula, yılan kabuğu akçaağacı, zengin kırmızı kahverengi soyma kabuğuna sahiptir. Soyma kabuğu da doku ekler.

Korunmuş huş ağaçları, yönetilen ormanlık, dekoratif ağaç kabuğu, betula

Yapı sadece bitkilerden değildir. Kemerler, pergolalar, kafes çitler bir kış manzarasını veya bir odak noktasını çerçeveleyebilir. Ayrıca kendi içlerinde dekoratif olabilirler. Aslında, benim düşüncem şu ki, eğer kendi başlarına ilginç değillerse, neden üzerlerine yaprak döken bir tırmanıcı yerleştiresiniz?

gül çardak, emmetts bahçesi, kent

Yolların ve kapıların yakınındaki koku, kış bahçesine tonlarca keyif katıyor. Bu çalılardan veya çiçekli ampullerden olabilir. Biraz planlama ile neredeyse yıl boyunca kokulu bitkilere sahip olabilirsiniz! Kış çiçekleri, etraftaki birkaç tozlayıcıyı çekmek için genellikle çok kokuludur. Bazı fikirler için aşağıdaki blog bağlantılarına bakın.

Viburnum x bodnantense şafak, kokulu çiçekler, Kış Çiçekleyen Çalı

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler