Arama

Kanal Tedavisi Yöntemleri

2 yıl önce

Kanal Tedavisi Yöntemleri

Kanal Tedavisi Yöntemleri
ad image

Kanal Tedavisi Yöntemleri

Dişlerde meydana gelen çürükler veya oluşabilecek diş problemlerinin onarılabilmesi için kanal tedavisi uygulamasına geçilir. İhmal edilen, hijyene dikkat edilmeyen durumlarda bu uygulamaya başvurulur.

Kanal Tedavisi Neden Yapılır?

Dişte meydana gelmiş çürüklerin veya onarılması gereken bir problem olması durumunda kanal tedavisinden faydalanılır. Dişte meydana gelen sert dokunun içerisinde bulunan köke kanal denir. Boşluğun olduğu yerde meydana gelen yumuşak dokunun diş sinirinin dışarıya atımı gerçekleştirilir. Bu sayede diş içi temizlenerek meydana gelen boşluk doldurularak kanal tedavisi uygulaması gerçekleştirilir.

Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?

Çürük diş problemlerinde sıklıkla tercih edilen durumlardan biri haline gelir. Bu gibi durumda diş enfekte edilmiş olur. Daha sonrasında diş pulpası ve diş siniri alınır. Böylelikle dişte meydana gelen çürük temizliği yapılarak doldurma işlemi yapılır.

Kanal Tedavisi Kimlere Uygulanır?

İşlevini yitiren dişin mutlaka zaman kaybına uğramadan çekimi yapılmalıdır. Oluşabilecek sorunların önüne geçmek ve diş problemlerini önlemek gerekir. Bundan kaynaklı olarak diş çürükleri açığa çıktığında uzman hekim kontrolünde ve onayıyla kanal tedavisi gerçekleştirilmelidir.

Kanal Tedavisi Öncesi Bilinmesi Gerekenler

İşlem yapılmadan önce kuru meyve, sakız, yapışkan gıdalar, kahve, çay ve meşrubat tüketiminden kaçınılmalı. Aynı şekilde soğuk tüketmemeye özen gösterilmeli. İşlem öncesinde herhangi bir hazırlık yapılmasına gerek yoktur. Mutlaka muayene öncesinde dikkate alınması gereken hususların göz önünde bulundurulması gerekir.

Kanal Tedavisi Sonrası Ne Yapılmalı?

İşlemden hemen sonra kesinlikle aşırı sıcak veya aşırı soğuk tüketiminden kaçınılmalı. İki saatlik süreçte yeme içme olmamalı. Böylelikle dolgunun tam anlamıyla oturduğuna emin olunur. Tedavinin uygulanmasıyla birlikte diş ipi kullanmaya, düzenli diş fırçalamaya ve düzenli olarak ağız bakım suyu kullanılır.

Kanal Tedavisi Fiyatları

Fiyatlandırma bilgisi hakkında kesin bilgi verilemez. Bu yüzden işlem öncesinde, sağlık merkezi ile görüşme yapılır. İhtiyaç durumunda ön muayene gerçekleştirilir. Muayene sonrasında hangi dişlere kaplama yapılması gerektiğine karar verilir. Ardından işlemin doğru anlamda yapılıp yapılmayacağı hakkında sonuç alınır.

Lamine Diş Kaplama Kimlere Uygulanır?

Çevresel faktörlerden kaynaklı olarak dişlerde sararma, çarpık diş, doğal rengini kaybeden veya geniş aralıklı dişlere sahip olan kişilere lamine diş kaplama uygulaması yapılabilir. Sağlıklı dişlere sahip olarak, sorunları ortadan kaldırmak mümkündür.

Lamine Diş Kaplama Avantajları Nelerdir?

Gerçekleştirilen lamine diş kaplama uygulaması ile birlikte dişlerin daha beyaz renge dönüşmesi sağlanır. Sadece tek bir dişe değil birden fazla dişe kaplama yapılır. Böylelikle kişinin isteğine uygun olacak şekilde yapılması durumunda sağlıklı gülüşlere sahip olunur.

Lamine Diş Yapılmasını Gerektiren Durumlar

Gülümsemelerin daha kusursuz ve mükemmel olabilmesi asına lamine diş uygulamasına başvurulabilir. Kişinin doğal dişlerinde dahi ödün vermeden daha sağlıklı ve uzun vadeli olabilmesi adına yapılabilir.

Anestezi Gerekli Midir?

Uygulama gerçekleştirildiğinde kişi ağrı hissetmez. Çünkü burada diş etine zarar veren veya rahatsız edecek bir durum yoktur. Sadece dişlerin üzerine daha doğal bir kaplama işlemi yapılır. Bunun için anestezi ihtiyaç duyulmaz.

Lamine Dişlerin Ömrü Ne Kadardır?

Oldukça sağlıklı ve uzun vadeli bir tedavi yöntemidir. Burada gerçekleştirilen lamine diş kaplama uygulamasını uzun vadeli kullanma durumu vardır. Bu yüzden 10-15 senelik bir ömrü olduğunu söylemek mümkündür.

Lamine Kolay Düşer Mi?

Uygulama yapıldıktan sonra mutlaka dikkatli davranmak gerekir. Bu sayede daha sağlıklı ve etkili sonuçların alınması sağlanır. İşlem sonrasında dişe zarar verecek herhangi bir rahatsızlığın olmaması gerekir. Bunun haricinde lamine diş kaplama kaplamanın kolay kolay düşmediğini bilmekte fayda vardır. Beklenmedik bir durum ile karşı karşıya kalındığında uzman hekimden yardım alınmalıdır.

Lamine Diş Kaplama Fiyatları

Fiyatlandırma bilgisi her sağlık merkezinde değişim gösteren bir konu başlığıdır. Sağlık merkezi ile iletişime geçerek detaylı bilgi alınabilir. Fiyat bilgisi, yapılan lamine kaplama diş sayısına göre değişim gösterir.

 

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler