Arama

Kablosuz şarj sistemleri

2 yıl önce


Kablosuz şarj sistemleri
ad image

Elektrikli otomobiller çevreci kimlikleri ile öne çıksalar da yaşanılan şarj problemi bu araçların daha geniş çerçevelerde kullanılmasının önüne geçiyor. Bildiğiniz gibi elektrikli araçlar şarj olmak için oldukça uzun sürelere ihtiyaç duyuyor.

İlerleyen dönemde elektrikli araçların bataryalarının şarj şürelerini, benzinli ve dizel araçların depo dolum süresi ile benzer rakamlara getirmek hedefleniyor. Hızlı şarj sistemleri bu konuya belli bir seviyede çözüm getirse de bu işlem sadece belirli istasyonlarda gerçekleştirilebiliyor.

Elektrikli otomobillerde kullanılan kablolu şarj sistemleri yavaş olmalarının yanı sıra kullanışlılık bakımından da geri kalıyor. Bu yüzden kablosuz sistemler birçok firmanın ilgisini çekmiş durumda. Bu sayede araçları sadece belirli bir alan üzerinde park etmek yeterli olacak.

Bu çalışmalar ile birlikte elektrikli otomobiller hayatımıza çok daha hızlı bir şekilde adapte olabilir. Volvo bu süreci mümkün olduğunca kısaltmak için alternatif şarj sistemleri arayan markalardan bir tanesi konumunda. İsveçli üretici, kablosuz şarj sistemlerinin daha sorunsuz çalıştıklarını belirtirken, bu sayede kablo karmaşasının da önüne geçilebileceğini belirtiyor.

Volvo’nun yanı sıra BMW, Nissan ve Renault da kablosuz şarj sistemleri üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Bu sistemler henüz çok başlangıçta tabi ki. Ancak ilerleyen dönemde kablosuz şarj özelliğine sahip elektrikli otomobillerin çok daha yaygınlaşacağını söyleyebiliriz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler