Arama

Intel’den yeni karar

2 yıl önce


Intel’den yeni karar
ad image

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi hiç kuşkusuz tüm dünyada yankı uyandırdı. Yaşanan insanlık dramına tepki olarak yapılan siyasi ve ticari yaptırımlar, Rusya ve Rus halkı için durumu zora sokmaya devam ediyor. Hal böyle olunca önümüzdeki dönem için büyük krizler Rusya için kapıda olabilir.

Savaşın başlamasının ardından birçok teknoloji şirketi, Rusya ile ticari bağını askıya aldı. Askıya alınan bu sektörler arasında yarı iletken sektörü de bulunuyor. Öyle ki Intel, ve AMD gibi büyük şirketler, Rusya’ya ihtacatını geçtiğimiz ay zaten durdurmuştu.

Ancak Intel’ın Rusya ile olan ticari bağı sadece ihracat üzerine değildi. Şirket, bu ülkeye ihracatını durdurmuş olsa da hali hazırda devam eden bir üretim hattı da bulunuyor. Intel, önemli bir karar alarak Rusya ve Beyaz Rusya’daki tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini kınıyoruz. Hem Rusya hem de Beyaz Rusya’daki müşterilere yapılan tüm sevkiyatları askıya aldık. Kalbimiz, Ukrayna halkı ve çevre ülkeler de dahil olmak üzere bu savaştan etkilenen herkesle birlikte.

Hali hazırda tüm dünyada etkisini belirgin hale getiren küresel çip krizi, teknoloji ile ilgili üretim yapan tüm şirketleri zora sokuyor. Rusya, tüm bu ambargo tufanının yanı sıra çip tedariklerinde de ciddi sorunlarla karşı karşıya. Çin’den yapılan çip ithalatı ülkenin gereksinimlerini yeteri derecede karşılamıyor. Ayrıca bu ilişki dünyanın kalanı tarafından da hoş karşılanmıyor.

Rusya, savaş ortamında Çin ile ekonomik ortaklıklarını giderek arttırdı. Bu durum Avrupa ve ABD tarafını kızdırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Çin’i ve Çinli şirketleri uyarmıştı. Bakan, Rusya’ya çip tedariklerinin devam etmesi halinde ekonomik anlamda Çin’i vuracaklarını belirterek rest çekmişti.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler