Arama

Instagram ve Twitter’a dev suçlama

1 yıl önce


Instagram ve Twitter’a dev suçlama
ad image

Sosyal medya platformlarının cinsel içerikli çocuk fotoğraflarına göz yumduğu iddia ediliyor. Raporlar, Instagram ve Twitter’ın uygulama içi raporlama araçlarının şikayet üzerine bile çocuk istismarı yapan gönderileri kaldırmadığını ortaya çıkardı.

Instagram’ın ana şirketi Meta çocuk istismarına karşı “sıfır toleranslı” bir politikaya sahip olduğunu iddia etse de, uygulama içi raporlama aracılığıyla bildirilen hesapları kaldırma konusunda başarılı değil. Araştırmacılar, Twitter ve Instagram’daki çocuk istismarcısı hesapları kapatamadı.

Bir araştırmacı, Intstagram’ın uygulama içi raporlama aracı üzerinden cinsel içerikli çocuk fotoğraflarını yayınlayan bir hesabı şikayet etti. Fakat şikayet edilen çocuk istismarcısı hesabının kapatılması başarılı olmadı. İddiaya göre hesabın 33 bin takipçisi bulunuyor ve paylaşım yapmaya hala devam ediyor.

Instagram’dan gelen açıklamada ise “bu hesabın algoritma tarafından topluluk yönergelerine aykırı olarak algılanmadığı” dile getirildi. Araştırmacıya; hesabı engellemesi, takibi bırakması veya tekrar bildirmesi tavsiye edildi.

Instagram’ın ana şirketi Meta, çocukları cinsel olarak sömüren veya tehlikeye sokan içeriklere karşı kurallara sahip olduğunu ve hesapları inceleme altına alarak platformdan kaldırdığını dile getirdi. Konuyla ilgili Meta sözcüsü şunu belirtti:

“Şüpheli profilleri yasaklayarak, yetişkinlerin bağlantılı olmadıkları çocuklara mesaj göndermesini kısıtlayarak ve 18 yaşından küçüklerin hesaplarını varsayılan olarak kilitleyerek zararı önlemeye odaklandık.”

Twitter ve Instagram’daki çocuk istismarı bulguları, platformların uygulama içi raporlama araçlarını tartışma konusu haline getirdi. Çocuk hakları savunucuları, yasa dışı olmasına rağmen bu tarz içeriklerin suç olarak görülmediğini ve yayında kalmasına izin verildiğini belirtti.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler