Arama

Hyundai’nin uzun vadeli elektrikli otomobil planı

2 yıl önce


Hyundai’nin uzun vadeli elektrikli otomobil planı
ad image

Son dönemde otomotiv sektöründe adeta bir devrim yaşanıyor. Öyle ki içten yanmalı araçlar artık yerini yavaş yavaş elektrikli otomobillere bırakıyor. Birçok dev şirket, bu alanda oldukça büyük yatırımlar yaparak dev projelere imza atmak için yoğun çalışma temposuna giriyor. Bu kervana son olarak Hyundai de katılıyor. Şirketin elektrikli otomobil (EV) alanındaki uzun vadeli planları belli oldu.

Elektrikli otomobil sektöründe yaşanan büyük gelişime katılmak isteyen Hyundai, otomotiv alanındaki rakiplerinin önüne geçebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin CEO’su Jaehoon Chang, şirketin gelecek planlarına dair birtakım açıklamalarda bulundu. Buna göre Hyundai, 2030 yılında kadar 17 farklı elektrikli otomobil modelini hayata geçirecek.

Şirketin CEO’su Jaehoon Chang, yaptığı açıklama ile şirketin elektrifikasyon planları hakkında önemli ayrıntılar içeriyor. Açıklamalara göre elektrikli otomobil üretimini arttırmayı hedefleyen Hyundai, yeni üretim tesisleri kurulması adına bu alanda 16.08 milyar dolar yatırım yaptı. Ayrıca şirket, elektrikli araçlarla beraber küresel pazarda daha büyük bir paya sahip olmak istiyor.

Chang, önümüzdeki 8 yılda piyasaya sürmek istediği 17 elektrikli otomobilin hangi modeller olduğuna dair ayrıntılı bir açıklama yapmadı. Ancak bunlardan üçünün sedan, altısının SUV, birinin hafif ticari araç ve son olarak ise bir tane eşsiz yeni tip araç olduğunu söyledi. Şirket, 2030 yılına kadar yılda 1,87 milyon elektrikli araç satmayı hedefliyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler