Arama

HSG Filmi Nedir ve Neden İstenir?

2 yıl önce

HSG Filmi Nedir ve Neden İstenir?

HSG Filmi Nedir ve Neden İstenir?
ad image

HSG Filmi Nedir ve Neden İstenir?

HSG filmi; rahim ve fallop tüplerinin durumu hakkında uygun bilgiler elde etmek için yapılır. Hamilelik hayallerini gerçekleştiremeyen kadınların çoğu rahmin film filmi çekimine başvurur. Doğurganlık tedavisine başlamadan önce, kısırlığın nedenini araştırmak için bir endometrium (HSG) gidilir. HSG filmi çekimin yapılacağı zaman ve çekim esnasında kullanılacak malzemeler oldukça önem arz eder.

Rahim filmi kaydı; âdet kanamasının bitiminden 4 gün sonra durdurulmalıdır. Bu süre zarfında cinsel ilişkiye girilmemelidir. HSG filmi için hamilelik şüphesi kesinlikle olmamalıdır. Aksi takdirde embriyo zarar görebilir. Endometriumda ise çeşitli maddelerden yapılmış kontrast maddeleri rahme gönderilir. Bu ilaç, sıkışmış tüpleri açabilir, ayrıca bunların görünür olmasına da yardımcı olur. Rahim filmi çekildikten sonra kadın günlük hayatına devam edebilir, duş alabilir ve cinsel ilişkiye girebilir.

HSG Filmi Kullanım Alanları 

HSG filmi kısır olup olmadığını anlamak için çekilen bir filmdir. Doktorların bu filmi çekmelerinin amacı şey şekildedir.

  • Hamile kalmaya çalışıyorum ama olmuyor 
  • Rahim veya fallop tüplerinde ameliyat olduysanız 
  • Düşük tekrar ederse 
  • Düzensiz adet kanamanız varsa, hsg filmi enjeksiyonuna ihtiyacınız olabilir.

Açık Emar Nedir?

Açık Emar, Tıptaki en son görüntüleme teknolojisidir. Açık durumda kaydedilir. Bu hiçbir yan etkisi olmayan, ağrı yapmayan, radyasyon içermeyen bir yöntemdir ve bugüne kadar birçok hastalığın teşhisine yardımcı olmuştur. Hasta girer ve hücreleri görüntüye dönüştürülür ve incelenir. Kapalı MR ile alınamayan hastaların görüntüleri açık MR sayesinde kolaylıkla alınabilmiştir.

Açık emar, kapalı alan fobisi olanlar için tasarlanmıştır. Kısıtlı bir alanda ameliyattan korkan hastalar için anestezili yani anestezi yardımı ile hastayı rahatlatarak Emar çekilirdi. Artık anesteziye gerek olmadan açık emar ile kolaylıkla Emar çekilebilmektedir.

Kapalı bir MR makinesine giren ortalama hastanın %10’unun iç fobisi olduğu göz önüne alındığında, bu alandaki açık Emar makineleri üzerine çalışmak yapmak bir ayrıcalıktır. Ayrıca Emar çekmesi gereken kişi ancak bu cihaz sayesinde açık MR çekinmeyi reddeden %5’lik insan dilimi de rahatlıkla emara girebilmiştir.

Açık Emar Fiyatları 

Açık Emar fiyatları son derece değişkenlik gösteren bir konudur. Elbette ki fiyatı önemlidir. Fakat sizler fiyattan çok alınacak hizmetin kalitesiyle ilgilenmeniz gerekmektedir. Özel hastaneler arası fiyat farklılıkları olması kaçınılmazdır. Bu normal bir durum olmakla beraber hastanede yapılacak ek işlemler ile fiyatta artış gösterebilmektedir.

Antikor Testi Nedir?

Bir antikor testi, vücudun belirli bir moleküle karşı saptanabilir düzeyde antikor üretip üretmediğini belirleyebilir ve böylece geçmişte belirli bir virüs veya bakteri ile enfekte olup olmadığını belirleyebilir. Antikor testleri genellikle IgM veya IgG’nin varlığını tespit eder.

Antikor Testi Kimlere Uygulanır? 

Antikor testi kimlere uygulanır sorusunun cevabı tam olarak şudur. Eğer bir kişinin bu hastalığı daha önce geçirip geçirmediği hakkında bir bilginiz yok ise ve bu tedavide bir önem arz ediyor ise muhakkak yapılması gereken bir testtir. Bunun negatif olması veya pozitif olması gibi durumları doktorunuz değerlendirecektir. Antikor testi kendi içerinde iki çeşide ayrılır. Çabuk cevap veren ve geç cevap veren garantili ligi yüksek olan testlerdir.

Antikor Testi Neden İstenir? 

Vücuttaki bir enfeksiyonun ilerlemesini izlemek için Vücudun potansiyel olarak bulaşıcı antijenlere maruz kalıp kalmadığını ve bunların gelişimini değerlendirin. Otoimmün hastalıklar, HIV, karaciğer hastalığı ve semptomları, hepatit, tifiliz, sifiliz, alerji, lupustan kaynaklanan sorunlara bakarak teşhis koyun. Vücuduna bir nakil veya transfüzyon reaksiyonu gösterebilecek bir kişinin vücudunun bu durumu neden reddettiğini incelemek ve değerlendirmek için antikor testi önem arz ediyor.

 

 

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler