Arama

Hackerlardan Ukrayna’ya jest

2 yıl önce


Hackerlardan Ukrayna’ya jest
ad image

Hackerlar, Rusya’nın Ukrayna işgaline karşı sessiz kalmıyor. Rus ağlarına yönelik başlatılan son saldırı etkinliğine katılan altı hacker, Rus hükümetinin web sitelerini ve yetkililerini karşı saldırılarla devre dışı bıraktıklarını söyledi.

Bloomberg tarafından hazırlanan son raporda, Ukrayna’ya destek veren hackerlar ele alındı. Rus ordusunun işgaline karşı siber alanda savaşan bilgisayar korsanları, “siber gönüllülük” ile saldırılar gerçekleştiriyor.

Hackerların açıklamalarına göre saldırılar, Ukrayna hükümetinden gelen çağrılara yanıt olarak başladı. Daha önce de siber güvenlik yardımında bulunan Ukrayna, 300 bin kişilik hacker ordusu kurmuştu.

Siber güvenlik şirketi Cyber ​​Unit Technologies’in kurucu ortağı Yegor Aushev, şimdiye kadar yaklaşık 500 kişinin siber gönüllülere katılmak için başvurduğunu söyledi. Aushev, savaş yanlısı olmayan Rusların bile gönüllü bilgisayar korsanlığı ekiplerine katıldığını iddia etti.

Ukraynalı hackerlar, Siber Partizanlar olarak bilinen Belaruslu bilgisayar korsanlarının da açık bir şekilde desteğini aldı. Siber Partizanlar isimli grup, Rus hükümetini hackleme çabalarına katılırken “kardeş Ukrayna’yı işgal etmeye yönelik faşist saldırıya” karşı çalışacaklarını dile getirdi.

Siber Partizanlar grubunun sözcüsü, Rusya güçleri de dahil olmak üzere Belarus’u hedef aldıklarını doğruladı. Ancak saldırının devam ettiğini ifade eden sözcü, daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler