Arama

Guinness Rekorlar Kitabına girdi

2 yıl önce


Guinness Rekorlar Kitabına girdi
ad image

Guinness Dünya Rekorları organizasyonu ilginç ödüller vermeye devam ediyor. Organizasyondan gelen yeni açıklamada, otomobil tutkunlarını ilgilendiren bir dünya rekorunun yer aldığı fark edildi. İşte 30.5 metrelik dünyanın en uzun arabası.

Araba ilk olarak 1986 yılında Jay Ohrberg tarafından California’da hazırlandı. Cadillac Eldorado’dan tasarlanan ve “Amerikan Rüyası” olarak adlandırılan bu ilginç tasarım, 26 tekerleğiyle 30.5 metre ölçülerinde. Ayrıca hem ön hem de arka tarafında iki adet V8 motoru var.

Amerikan Rüyası büyük bir su yatağı, küvet, mini golf sahası ve hatta dalış tahtasıyla birlikte kendi yüzme havuzu ve helikopter pistine bile sahip. Araba, 75’e yakın insanı ve helikopter pistini desteklemek için 2250 kilogram yükü taşıyabiliyor.

İlgi çekici tasarıma sahip olmasından dolayı 1990’lı yıllarda filmler için kiralanan bu araç, uzunluğunun getirdiği zorluklar nedeniyle kısa sürede unutuldu. Arabanın uzunluğu nedeniyle park yeri bulmak zorlaştı ve popülaritesini kaybetmesi, daha az tercih edilmesine yol açtı.

Arabayı satın alan Dezerland Park Araba Müzesi ve Turist Cazibe Merkezi’nin sahibi Mike Dezer ise otomobili eski günlerine kavuşturmak için ikiye bölerek Florida’ya götürdü. Dezer, arabayı restore etmek için Autoseum (aracın eski sahibi olan müze) ile iş birliği yapmayı kabul etti ve 2019 yılında restorasyona başladı.

Nakliye, malzeme ve işçilik dahil 250 bin doları aşan projenin tamamlanması üç yıl sürdü. Ancak en nihayetinde Guinness Dünya Rekorlar Kitabına girmeyi de başardı.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler