Arama

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?

2 yıl önce

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?
ad image

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?

 

Tüketilen besinlerden dolayı insan vücudunun olumsuz etkilenmesine gıda intoleransı adı verilir. İnsanların herhangi bir besinden dolayı olumsuz reaksiyonlar göstermesine neden olan bir sağlık sorunudur. Günümüzde birçok insan bu rahatsızlığa sahiptir.

Gıda İntoleransının Sık Rastlanan Semptomları Nelerdir?

 

Besin duyarlılığına sahip olan kişilerde çeşitli semptomlar görülür. Bu semptomlar kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Kusma, ağrı, bulantı, ishal, yanma hissi, şişlik, kramp belirgin semptomlardan bazılarıdır. Belirtileri gösteren kişiler gıda intolerans testi yaptırmalıdır.

Gıda İntoleransı Nedenleri Nelerdir?

 

Gıda intoleransı ortaya çıkmasının birçok nedeni olabilir. GDO’lu ürünlerin artması, hazır gıdaların fazla tüketilmesi, tarımda daha fazla ilaçlama olması gibi nedenler başlıca sebeplerdir. Gıdaların içindeki katkı maddeleri ve benzeri şeyler de bu soruna neden olur.

Gıda İntoleransı Tanısı Nasıl Konulur?

 

Besin duyarlılığı olan kişilerde bu hastalığa tanı koyulması için gıda intolerans testi yapılır. Test ile çeşitli gıda maddelerinin kişinin vücudunda yarattığı antikor tepkimeleri incelenir. İnceleme sonrasında da hastalık tespit edilir.

Beslenme Nasıl Ayarlanır?

 

Besin duyarlılığına sahip olan kişilerde beslenmenin diyet ile ayarlanması gerekir. Öncelikle hastaların duyarlılık sahibi olduğu besinleri tamamen bırakması gerekebilir. Bununla birlikte tüketimin sınırlandırılması ile de beslenme ayarlanabilir.

Gıda İntolerans Testi Fiyatları

 

Test fiyatları çeşitli unsurlara bağlı olarak değişiyor. Öncelikle doktor farklı testleri bir arada isteyebilir. Bununla birlikte test yapılacak sağlık kurumu da fiyatlara etki eder. Genel olarak uygun fiyatlar ile gıda intolerans testi yaptırılabilir.

Hiv Testi Nedir?

 

Hiv virüsü insan vücudundan uzun bir süre belirti göstermeden durabilir ve çoğalabilir. Vücudun bağışıklık sistemine etki eden bu virüsü saptamak adına yapılan teste hiv testi denir. Bir tür bağışıklık testidir.

Hiv virüsünün vücutta olup olmadığını tespit etmek için hiv testi yapılır. Kolay ve hızlı yapılan bir test olması ile bilinir. Cinsel yolla, kanla bulaşan hastalıklardan birisi olan hiv için kesin sonuç ortaya koyar.

Hiv Testi Nasıl Uygulanır?

 

Virüsü tedavi etmek adına farklı testler yapılabilir. Test için hastadan kan örneği alınır. Daha sonra alınan örnek tam donanımlı bir laboratuvarda incelenir. Eğer virüs varsa tespit edilir ve ardından tedaviye geçilir.

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

 

Virüs şüphesi ile test yaptıran kişilerde virüs olmasına rağmen testin negatif çıkması söz konusu olabilir. Çünkü bu virüsün 21 gün kuluçka süresi vardır. Yani doğru test sonucu için belirli bir süre beklemek gerekebilir.

Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu Mudur?

 

Hiv bulaşmasına neden olan en etkili şeylerden birisi cinsel ilişki oluyor. Evlilik öncesin çiftlerden bazı sağlık testleri istenir. Ancak hiv testi zorunlu testler arasında yer almaz. Yine de yaptırılması yararlı olur.

Cinsel Hastalık Testi Nedir?

 

Kişilerde cinsel yolla bulaşan herhangi bir hastalık olup olmadığını tespit etmek için yapılan teste cinsel hastalık testi denir. Birçok farklı cinsel hastalığın tespit edilmesinde kullanılan faydalı bir tanı prosedürü olarak gösterilebilir.

Cinsel Hastalık Testi Kimlerden İstenir?

 

Son yıllarda cinsel hastalık testi cinsel yolla bulaşan bir hastalığı ya da hastalık şüphesi olan kişilerden istenir. Bu hastalıklar HPV, Herpes, Frengi, Gonore, HIV ve benzeri hastalıklar olabilir.

Cinsel Hastalık Testi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Test yaptıracak olan kişilerin işlem öncesinde doktor talimatlarına uyması önemlidir. Aynı zamanda cinsel hastalık testi öncesinde dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise test yaptırana kadar kimse ile cinsel ilişkiye girmemektir.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler