Arama

Gaming Monitör Modelleri, Her Şeyi Olması Gerektiği Hâliyle Gösteriyor

2 yıl önce

Gaming Monitör Modelleri, Her Şeyi Olması Gerektiği Hâliyle Gösteriyor

Gaming Monitör Modelleri, Her Şeyi Olması Gerektiği Hâliyle Gösteriyor
ad image

Tek kişilik senaryolu oyunlarla veya arkadaşlarıyla rekabetçi oyunların kendilerine özgü dünyalarında heyecanlı saatler geçiren oyun tutkunları, başarı ve eğlencenin yolunun genellikle güçlü bir bilgisayardan geçtiğini düşünüyor. Aslında bu düşünce, belirli noktalarda geçerli oluyor. Zira oyunların akıcı çalışması, gerek saniye başına elde edilen kare sayısını artırıyor gerekse bilgisayar kaynaklı gecikmelerin ortaya çıkmasını engelliyor. Ancak kusursuz bir oyun deneyimi için yüksek performanslı donanım bileşenlerine sahip bilgisayarlar kadar çevre birimleri de önem kazanıyor. Özellikle Aryond oyuncu monitörü, sunduğu olanaklarla oyun tutkunlarının hayal ettikleri tecrübeyi yaşamalarına zemin hazırlıyor. Peki, Türkiye ve dünyadaki sayısız oyuncu neden bilgisayar monitörü yerine oyuncu monitörü almayı tercih ediyor?

Gaming Monitör Modelleri, Her Şeyi Olması Gerektiği Hâliyle Gösteriyor

Nasıl ki sinema filmleri sinema salonlarında gösterilmek üzere özelleştirilerek hazırlanıyor, kamera açılarından kurgusuna kadar hemen her nokta beyaz perde gösterimine uygun hâle getiriliyorsa dijital oyunlar da monitörler dikkate alınarak geliştiriliyor. Son yıllarda genel amaçlı kullanıma yönelik üretilen monitörler, panel kaliteleri ve ekran genişlikleri sayesinde oyuncular tarafından da kullanılıyor. Ancak tam olarak “oyun değiştiren” oyuncu monitörü modelleri ortaya çıktığından bu yana, standart monitörler oyuncular tarafından daha az tercih ediliyor.

Bunda etkili olan unsurların başında oyuncu monitörlerinin oyunlara dair görüntüleri olması gerektiği şekilde ekrana yansıtabilmesi yer alıyor. Standart monitörler, genellikle 60 Hz seviyesinde ekran yenileme hızı ve 5-8 ms tepki süresi sunuyor. Bunun neticesinde ekranda ghosting olarak nitelendirilen görüntü sorunları ortaya çıkabiliyor. Oyunculara yönelik geliştirilen monitörler ise 165 Hz ve üstü ekran yenileme hızlarına ek olarak 1 ms’lik tepki süreleriyle oyuncuların ghosting’den uzak, akıcı ve net görüntüler eşliğinde oyun oynayabilmelerini sağlıyor. Buna bir de FreeSync ve G-Sync gibi özel teknolojiler eklenince oyuncular için üretilen monitörler, ellerini daha da güçlendiriyor.

Oyuncu Monitörü Modelleri Görüş Açısı ve Renk Doğruluğunda Üstün

Son yıllarda başlı başına bir sanat dalı olarak görülmeye başlanan ve belirli türleri bütünlüklü bir anlatıma sahip olan oyunlar, hikâye aktarımında bir araç olarak değerlendiriliyor. Bu da oyunların sanat yönetiminde farklı bir noktaya gelmesine katkıda bulunuyor. Bölümlerin tasarımlarında başvurulan renkler, ışık kaynakları ve ışıkların-gölgelerin nasıl kullanıldığı gibi sayısız parametre; oyun deneyimini baştan aşağı değiştiriyor. Ne var ki tüm bu değişkenlerin oyun geliştiricilerin ve sanat yönetmenlerinin hedeflediği şekilde görüntülenmesi önem arz ediyor.

İşte tam bu noktada, oyuncu bilgisayar monitörü modelleri devreye giriyor. Geleneksel monitörlerde yer verilen ve renk üretme konusunda sınırlı kabiliyetleri olan TN panellerden ayrılan oyuncu monitör panelleri, IPS ve VA formda oluyor. Kendini her anlamda ispatlamış paneller, 178’er derecelik görüş açısına ek olarak renk zenginliği noktasında başarılı bir iş çıkarıyor. Bu sayede oyunlardaki tüm renkler ve gölgeler, ideal şekilde ekrana yansıyor. Oyuncular için hazırlanan monitörlerin 450 nit düzeyine çıkan ekran parlaklık seviyeleri ise HDR10 desteğinin gelmesine ortam hazırlıyor. Birçok PC ve konsol oyununda yer alan HDR özelliği, oyuncu monitörlerinde etkinleştirilebiliyor ve böylece göz kamaştıran görüntüler eşliğinde oyun seansı gerçekleştirmek mümkün hâle geliyor.

Ergonomi ve Bağlantı Zenginliği Konusunda Oyuncu Monitörleri Rakipsiz

Piyasadaki standart kullanıma yönelik geliştirilen birçok monitör, oyuncu monitörü fiyatlarına ulaşan etiketlerle sunulsa da beraberinde getirdiği özelliklerle oyuncu monitörlerine yaklaşmakta güçlük çekiyor. Yalnızca oyuncuların değil, genel bilgisayar kullanıcılarının da gereksinim duyacakları ergonomi özelliklerinden mahrum bırakılan standart monitörler, görüntü aktarım portları ve ses çıkışları haricinde pek bir bağlantı noktası sunmayarak kısıtlı olduklarını gösteriyor.

Oyuncular için özelleştirilen monitörler ise tam pivot desteğiyle arzu edildiği şekilde hareket ettirilebiliyor. Ekranını belirli bir açıda ve yükseklikte değerlendirmek isteyenler, oyuncular için hazırlanan çözümleri tercih ediyor. İlgili modellerdeki bağlantı noktalarının zenginliği ise hem oyun tutkunlarının hem de genel amaçlı bilgisayar kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. Monster’ın imzasını taşıyan Aryond serisi oyuncu monitörlerinde, sayılan tüm bu özellikler ve daha fazlası bulunuyor.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler