Arama

Ford’dan tarihi karar

2 yıl önce


Ford’dan tarihi karar
ad image

Otomotiv devleri elektrikli araç pazarına doğru hücum ederken, ABD’li şirket Ford’dan dikkat çeken bir hamle geldi. Ford’un açıklamasına göre, emisyonsuz araç üretiminin hızlandırılmasının bir sonucu olarak içten yanmalı ve elektrikli otomobil operasyonları ayrılacak.

Ford Model E bölümü elektrikli araç üretecekken, Ford Blue ise geleneksel (içten yanmalı) modellere yönelecek. İki girişimin her biri ayrı yöneticilere sahip olacak ve kendi finansal sonuçlarını rapor edecek. Her iki şirketin de merkezi Michigan eyaletinde bulunacak.

Ford CEO’su Jim Farley, “Ford artık Model E’yi üretmeyecek. Çünkü kurduğumuz yapılar aslında yan üründen daha güçlü olması gerektiği anlamına geliyor” diyerek şunları dile getirdi:

“Ford Plus ile hedefimiz yeniden dünyayı değiştiren bir şirket olmak. Ford Blue’nun endüstriyel teknik bilgisi ve hacmiyle birlikte Ford Model E’de hızlı ve sonsuz yenilikler sağlamak istiyoruz. “

Ford ayrıca bazı operasyonel ve finansal hedeflerini de yükseltti. Şirket 2026 yılına kadar küresel hedefin yaklaşık üçte biri olan iki milyon elektrikli araç üretmeyi ve 2030 yılına kadar bu üretimi yarı yarıya yükseltmeyi planlıyor. Şubat ayında Ford, 2030 yılına kadar elektrikli araçların ürün yelpazesinin en az yüzde 40’ını oluşturacağını söylemişti.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler