Arama

Fiat’tan yeni elektrikli otomobil hamlesi

1 yıl önce


Fiat’tan yeni elektrikli otomobil hamlesi
ad image

Fiat, dünyanın en büyük otomobil üreticileri arasında bulunuyor. Eskiden FCA grubunun bünyesinde bulunan marka, PSA ile birleşme sonucunda Stellantis grubunun üyesi oldu ve yeni otomobillerle atalımlar yaptı.

Fiat, şu anda birçok kıtada bulunuyor. Her ne kadar diğer kıtalarda da faaliyet gösterse de şirket, Avrupa pazarına daha farklı yanaşıyor ve çok daha fazla önemsiyor. Bu anlamda şirket, yeni bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamaya göre şirket, Avrupa pazarı için 4 yeni elektrikli otomobil tanıtacak.

Crossover otomobillerin ise bir tanesinin adı Panda olacak. Araçlarının hepsinin tasarımının hazır olduğu ve seri üretimi geçecek seviyeye getirildiği belirtildi. Şirketin CEO’su Olivier François yaptığı açıklamalarda şu sözlere değindi:

“Fiat, halkın Tesla’sı olmalı ve herkese elektrikli otomobil sunmalı. Açıkçası, elektrikli otomobillerin fiyatlarını azaltmamız gerekiyor. 2027’ye kadar hazır olacağız ama muhtemelen daha önce de hazır olabiliriz. Bu durum, maliyete bağlı olacaktır. Sadece elektrikli otomobil satan ilk kitlesel pazar markası olmamızı istiyorum.”

Fiat’ın sevilen otomobillerinden Panda’nın elektrikli versiyonuyla ilgili de açıklamalarda bulunan François, araçla ilgili şunları söyledi:

“Daha küçük otomobiller ile daha büyük crossoverlar göreceksiniz ve Panda DNA’sını tanıyacaksınız. Panda, şekli nedeniyle değil, felsefesi ve ruhu nedeniyle ikonikti. Biz de bunu biraz anımsatan bir tasarımla yakalamaya çalışacağız. Panda biraz sağlam ve basit olmalı.”

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

MALATYA

MALATYA

7 yıl önce
FETHİYE

FETHİYE

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler