Tekno Gündem

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Eğitim
  4. »
  5. Feyzioğlu’ndan Genç Hukukçulara: ″İnsan Sevgisi Olmayan Hukukçu Olamaz

Feyzioğlu’ndan Genç Hukukçulara: ″İnsan Sevgisi Olmayan Hukukçu Olamaz

admin admin -
3 0

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ruhu incelmeyenin, insan sevgisi ile yanıp tutuşmayanın hukukçu olamayacağını söyledi.
Turgut Özal Üniversitesi’mce (TÖÜ) 3. sü düzenlenen hak Hukuk Günleri’ne (TBB) Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu katıldı. Feyzioğlu, “İnsan olmayan, ne sosyal demokrat olur, ne milliyetçi olur, ne muhafazakar olur. İnsan olmayandan hayır gelmez ki. Büyük lafları boş verin insan olun gerisi gelir” dedi.Öğrencilerle Yahya Efendi’nin ‘neme gerek’ hikayesini paylaşan Metin Feyzioğlu, “Bugün ne kucağımızda bulduğumuz da ne de gelecekte kucağımızda bulmak üzere olduğumuz sorunlardan siz sorumlu değilsiniz. Ama neme gerek dememe sorumluluğu kucağınızda” diye konuştu.
MİLLET OLMAKTAN UZAKLAŞTIK
TÖÜ Mütevelli Heyete Başkanı Prof. Dr. Sacit Adalı, birbirinden uzaklaşmış, yabancılaşmış bir toplum haline gelindiğini söyledi.Adalı, “Saygıdan, sevgiden, vicdandan, merhametten yoksun bir topluluk halinde isek, millet olmaktan uzaklaştık” dedi.Saygısız ve sevgisiz bir toplumun asla ayakta kalamayacağını belirten Prof. Dr. Sacit Adalı, “Peki biz bunun için mi sizleri yetiştiriyoruz. Bu toplum bu sayede mi ayakta kalacak. Saygısız ve sevgisiz bir toplum olduğu zaman asla ayağa kalkamayacağız.’ dedi.
TURGUT ÖZAL MARKASININ PARLAYAN YILDIZI OLACAKSINIZ
Rektör Prof. Dr. Abdulkadir Şengün, her sene hak, hukuk günleri büyük bir şevkle, ve iştiyakla beklediğini söyledi.
Şengün, “Öğrencilerimizin bu aşkı, bu iştiyakı, bu çalışmaları inşallah onların bütün hayatları boyunca, meslek hayatları boyunca, aile hayatları boyunca da devam edecek. Turgut Özal Üniversitesinin, Turgut Özal markasının en güzel, en parlak yıldızları sizler olacaksınız” dedi.
DOLU DOLU ETKİNLİK GÜNLERİ
Hukuk ve Aksiyon Kulübü Başkanı Nisa Ceylan, 5 yıllık birikim ile ortaya çıkarılan bu programda bize destek veren mütevelli heyetimize, hocalarımıza ve diğer birimlere teşekkür etti. Konferansın ardından Küçük Neşet Ali Şahin konser verdi. Konser sonrası program Hababam Sınıfı filminin oyuncaları Ahmet Arıman ve Tuncay Akça söyleşisi ile devam etti. Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Nadir Sarıbacak, öğrencilerle söyleşiye katıldı. ‘Hak, hukuk günlerinin’ ikinci günü düzenlenen panellerle sürdü. Yrd. Doç. Dr. Timuçin Köprülü, Av. Eray Karınca ve Canan Güllü, öğrencilere kadına yönelik suçları anlattı. Prof. Dr. Betül Ulukol, Dr. Sevil Yavuz ve Av. Zeynep Yargıç, öğrencilere çocuğa yönelik suçlar ilgili bilgiler verdi. Çevre Hukukunun güncel sorunları Prof. Dr. Fehim Üçışık, Doç. Dr. Süheyla Suzan Alıca ve Hasan Yüksel anlattı. Çevreyi Kirletenin sorumluğu hakkında ise Prof. Dr. Havva Güzin Üçışık, Av. Süleyman Çetin ve Av. Hasan Sever öğrencilerle paylaştı. Program, hukuk meydanı yarı final yarışmaları ile sona erdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir