Arama

Felçte belirtiler, inmeden 10 yıl önce ortaya çıkıyor

2 yıl önce

Hollanda'da yapılan bir araştırma, felç belirtilerinin 10 yıl öncesinden başladığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, hastalık zihinsel ve bilişsel gerileme ile başlıyor. Yaklaşık 15 bin katılımcı üzerinde yapılan çalışma, Türkiye'de her 250 bin kişiyi etkileyen felç hastalığının önlenmesi için dönüm noktası olma niteliğini taşıyor.

Felçte belirtiler, inmeden 10 yıl önce ortaya çıkıyor
ad image
Hollanda’da yapılan yeni bir araştırmaya göre, insanlar felç geçirmeden on yıl öncesine kadar bir dizi belirti gösteriyor.  Bu belirtiler arasında hızlı bir zihinsel ve bilişsel gerileme yer alıyor. Ayrıca hesap yapma ve yemek pişirme gibi günlük işlerini yerine getirme becerilerinde azalma yaşanıyor.
TÜRKİYE'DE HER YIL 250 BİN KİŞİ FELÇ OLUYOR
Bulguların beyinde yıllar öncesinden zararlı fiziksel değişikliklerin meydana geldiğini gösterdiğini söyleyen Dr Heshmatullah, şöyle devam etti:
 
“Felç  öncesi biliş ve günlük işlevsellikteki hızlanan düşüş, gelecekte felç geçirecek bireylerin, akut olaydan yıllar önce, serebral küçük damar hastalığı, nörodejenerasyon ve iltihaplanma gibi intraserebral hasar birikmesinden muzdarip olduğunu gösteriyor.”
 
Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler