Arama

FaceTime rakibi Google Duo

2 yıl önce


FaceTime rakibi Google Duo
ad image

Görüntülü görüşmeler son iki yılda hayatın vazgeçilmez parçası haline geldi. COVID-19 salgını nedeniyle fiziksel teması azaltmak amacıyla uzaktan çalışmaya geçilince, doğal olarak iş ve eğitim internet ortamına taşındı. Bu süreçte en çok fayda sağlayan şirketlerden biri şüphesiz ABD merkezli Zoom oldu.

“Yüksek kaliteli görüntülü arama uygulaması” sloganıyla öne çıkan Google Duo, Play Store’da 5 milyar yüklemeyi geçti. Android işletim sisteminin resmi mağazası, daha önce WhatsApp ve Messenger gibi popüler yazılımların da 5 milyar barajını aştığına tanıklık etmişti. Bunlar arasına Google’ın uygulaması da katıldı.

Duo, Google’ın iMessage ve WhatsApp’a rakip olarak geliştirdiği ‘Google Allo’ hizmetiyle aynı yılda piyasaya sürülmüştü. 2016 yılının yaz ayında Android ve iOS platformlarına ayak basan Allo, ‘Akıllı Cevap’ gibi makine öğrenimi destekli özelliklere sahipti. Ancak teknoloji devi, Mart 2019’da uygulamayı rafa kaldırdı ve artık Duo’ya odaklanıyor.

2020 yılında Google’ın bir başka video konferans uygulaması Meet ile Duo’nun birleşeceği iddia edilmişti. Ancak bu söylentiler gerçekleşmedi. Öte yandan Duo, son büyük güncellemeyi de geçen sene aldı. Bu da uygulamaya artık çok fazla ilgi gösterilmeyeceği ihtimalini akıllara getiriyor. Ancak şirket yine de Duo’dan ümidini kesmiş değil.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler