Arama

Facebook’un TBMM’ye gönderdiği rapor

2 yıl önce


Facebook’un TBMM’ye gönderdiği rapor
ad image

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren Sosyal Medya Yasası, bir süre önce amacına ulaştı. Facebook, Instagram, Twitter, YouTube ve Pinterest gibi platformlar, Türkiye’ye temsilci atayarak burada ofislerini açtı. Söz konusu kanun, iletişim konusundaki sorunları aşarken, kişisel verilen korunması yönünde de önemli bir adım oldu.

TBMM’nin talebi üzerine bir sosyal medya raporu hazırlayan Meta Türkiye, komisyon üyesi vekillerin merak ettiği soruları yanıtladı. Raporda, Türkiye’deki içerikleri denetlemek için dile ve kültüre hakim bir ekibe sahip olduklarının altını çizen şirket, topluluk kurallarına uygun olmayan hiçbir içeriğe izin vermeyeceklerini net bir şekilde ifade etti.

Süreci de anlatan Meta, paylaşımlarla ilgili bir bildirim alındığında durumu söz konusu platformun topluluk kurallarına göre incelediklerini ve ihlalin tespiti durumunda ise ilgili içeriği sildiklerini açıkladı. Ancak sürecin evrensel olduğunun ve gelen taleplerin kuralları değiştirmediğinin de altı çizildi. Konuyla ilgili yapılan tam açıklama ise şu şekilde:

Bir bildirim aldığımızda, bunu önce Facebook Topluluk Standartları veya Instagram Topluluk Kuralları’na göre inceleriz. İçeriğin politikalarımızı ihlal ettiğini belirlersek, kaldırırız. İçerik politikalarımızı ihlal etmiyorsa, Global Network Initiative (Küresel Ağ Girişimi) üyesi olarak taahhütlerimiz ve Kurumsal İnsan Hakları Politikamız doğrultusunda, bildirimin geçerli olup olmadığını teyit etmek için dikkatli bir hukuki inceleme ve aynı zamanda bir insan hakları incelemesi gerçekleştiririz.

Bildirimlerin hukuki olarak geçerli olmadığına, aşırı geniş olduğuna veya uluslararası insan hakları standartlarına uymadığına inandığımız durumlarda, açıklama talep edebilir veya herhangi bir işlem yapmayabiliriz. Her durumda; kararlarımızın, ifadeye ürünlerimiz aracılığıyla erişim üzerindeki etkisini dikkate alıyoruz. Organik içeriğe karşı Topluluk Standartlarımız yerine yerel mevzuat temelinde hareket ettiğimizde, içeriğe erişimi yalnızca hukuka aykırı olduğu iddia edilen ülkede kısıtlar ve başka herhangi bir ceza veya özellik kısıtlaması getirmeyiz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler