Arama

Epson yazıcılar, enerjide yüzde 83’e kadar tasarrufu yaptırıyor

1 yıl önce


Epson yazıcılar, enerjide yüzde 83’e kadar tasarrufu yaptırıyor
ad image

Epson, sürdürülebilir bir gelecek felsefesiyle yaptığı yatırımlarla müşterilerinin sürdürülebilir bir geleceğe ulaşmasına yardımcı olacak teknolojileriyle geleceğe yön veriyor. Ofis tipi mürekkep püskürtmeli yazıcılarıyla şirketler için ciddi bir maliyet avantajı yanı sıra aynı zamanda sürdürülebilirlik hedefleri için de büyük bir adım atmalarını sağlıyor.

Sayfa başına maliyet açısından, ticari mürekkep püskürtmeli yazıcılar, piyasada benzer fiyatlı lazer yazıcılara kıyasla yüzde 50’ye kadar daha düşük bir sayfa başı maliyet sunuyor. Başka bir deyişle, Epson mürekkep püskürtmeli yazıcılar, sarf malzemelerinin maliyetini yarı yarıya azaltabilen orijinal Epson mürekkep şişeleriyle çalışıyor.

Sürdürülebilirlik söz konusu olduğunda, kurumsal mürekkep püskürtmeli yazıcılar mürekkep püskürtmeli baskı kafası teknolojisi lazer teknolojisinden daha az ısı gerektirdiğinden benzer lazer yazıcılara kıyasla daha az güç kullanıyor ve daha az karbondioksit üretiyor.

Ayrıca, mürekkep püskürtücüleri toner tozu yaymadığından daha temiz bir hava ve çevre anlamına geliyor. Epson, 2020 yılında ofis tipi mürekkep püskürtmeli yazıcılarla birlikte güç tüketimini yaklaşık 50,9 milyon kWh azalttı. Böylece yılda 816 bin ağacın temizleyeceği kadar yani 17,7 bin tonluk karbondioksit salımına engel oldu. Epson, ısısız teknolojiyle EMEA bölgesinde yılda 5,9 milyon Euro’luk enerji tasarrufu sağlıyor.

Epson’un Isısız Teknolojisi sayesinde yazıcı, açıldığında veya uyandırıldığında kullanıma hazırlanmak için ısıya ihtiyaç duymuyor. Yani bu teknoloji, yazdırma işlemi için fuser birimini önceden ısıtması gereken lazer yazıcıların aksine hemen yazdırmaya başlıyor. Yüksek baskı yoğunluğuna sahip belgelerde bile sabit yüksek hızda yazdırma garanti ediliyor.

Epson mürekkep püskürtmeli yazıcılar daha düşük arıza oranı, sayfa başı düşük maliyeti ve sürdürülebilirlik avantajları bakımından lazer yazıcılara göre ciddi fark yaratıyor. Daha az hareketli parça açısından, mürekkep tabanlı yazıcı teknolojisi sadece birkaç ana bileşeni içeriyor; mürekkep, baskı kafası ve basınçlı hava kurutucu. Bu tamamen mekanik parçalar daha az arıza, daha düşük servis maliyeti ve daha düşük bakım maliyeti demek.

Teknolojik gelişmelerle artık mürekkep püskürtmeli (inkjet) yazıcılar lazer yazıcılara göre daha avantajlı konuma geldi. Epson’un geliştirdiği EcoTank yazıcılar, Micro Piezo baskı kafasıyla güvenilir bir baskı çözümü sunuyor. Sadece Epson’a ait olan Micro Piezo teknolojisiyle belgelerin yüksek hızlarda basılabilmesi için mürekkep damlacıkları her bir nozülden saniyede 40.000 kez püskürtülüyor. Bu sayede inanılmaz derecede kesin sonuçlar veriyor ve böylece kaliteden ödün vermeden net baskılar alınabiliyor.

Epson’un faaliyetleri küresel olarak genişlemiş olsa da çevreye saygı kültürü değişmiyor. Epson, 2008’de Çevre Vizyonu 2050’yi kurdu. Buna göre Epson, önümüzdeki 10 yıl içinde karbonsuzlaştırma, kaynak geri dönüşümü ve çevresel teknoloji geliştirmeye 100 milyar yen harcamayı ve yatırım yapmayı planlıyor.

Bu çabaların, şirketin tedarik zincirindeki sera gazı emisyonlarını 2 milyon tondan fazla azaltması bekleniyor. Ayrıca Epson, dünya çapındaki grup tesislerinin tümünün elektrik ihtiyaçlarını 2023 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynaklarından (yenilenebilir elektrik) karşılamaya karar verdi. 2050 yılında ise tamamen karbon negatif olacak ve hiç yeraltı kaynağı kullanmayacak.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler