Arama

Endişelendiren veri açıklaması

1 yıl önce


Endişelendiren veri açıklaması
ad image

Sosyal medya platformu Facebook, geçtiğimiz sene veri için gizliliği artıracak politikalara yöneleceğini duyurmuştu. İddialara göre şirket, kullanıcı verilerini kullanmadan kişiselleştirilmiş reklamlar üzerinde çalışmaya başladı. Fakat bu çalışma sadece iOS kullanıcılarını hedef alacak. Çünkü Facebook, Apple’ın Uygulama İzleme Şeffaflığı özelliğini piyasaya sürmesinden sonra reklam konusunda değişikliğe gitmek zorunda kaldı.

Facebook gizlilik mühendislerinin rapordaki açıklamasına göre şirketin topladığı kişisel verilerin takip etmenin bir yolu yok. Bu yüzden şirket, sistemin topladığı verileri nasıl kullanacağını bilmiyor. Ayrıca bu konuda tam olarak bilgi sahibi olmadığı için gizlilik yasalarına uymakta da zorluk yaşayacak.

Gizlilik mühendislerinin yaptığı açıklamaya göre Facebook, çeşitli kaynaklardan gelen bilgileri topluyor ve birleştiriyor. Kullanıcı verileri birleştikten sonra da bilgilerin nereden geldiği tam olarak belli olmuyor. Hazırlanan rapor, bu durumun politika değişikliklerine uymayı imkansız hale getiriyor.

Facebook konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Sistemlerimizin verileri nasıl kullandığı konusunda yeterli düzeyde kontrole ve açıklanabilirliğe sahip değiliz. Bu nedenle kontrollü politika değişikliklerini veya “X verilerini Y amacı için kullanmayacağız” gibi dış taahhütleri güvenle yapamıyoruz.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler