Arama

En popüler Android sürümleri belli

2 yıl önce


En popüler Android sürümleri belli
ad image

Mobil dünyada 2010 yılından itibaren yaşanan değişimin ana odak noktası Android. Linux tabanlı ve açık kaynak kodlu işletim sistemi, günümüz akıllı telefonlarının büyük bir çoğunluğuna hayat veriyor

Android, son dönemde bünyesinde trojan barındıran uygulamalarla kullanıcıları tedirgin etse de halen en iyi seçenekler arasında diyebiliriz. 130 milyon kullanıcıya sahip Google Play Store alternatifi Uptodown da en popüler Android sürümlerini gözler önüne seren anket sonuçlarını paylaştı.

Uptodown’a göre en popüler sürüm yüzde 29,5’lik kullanım oranıyla Android 11. 2020’de tanıtılan sürümü yüzde 25,2 ile Android 10 takip ediyor. Üçüncü sırada yüzde 11,5 oranla Android 9 Pie, dördüncü sırada ise yüzde 11 ile Android 8.1 Oreo karşımıza çıkıyor.

Bilindiği üzere Windows 11, sistem gereksinimleri açısından katı bir politikaya sahip. Yani eski cihazlar, bazı gereksinimler nedeniyle yeni sürümü kullanamıyorlar. Bu nedenle kullanım oranlarında Windows 10’un bir hayli gerisinde.

Android 12, akıllı telefon üreticilerin güncelleme politikalarını göz önüne alırsak, daha çok yeni cihazlarda karşımıza çıkıyor. Bunun dışında yaygınlaşma hızının da yavaş olması kullanım oranlarında tüm sürümlerin gerisinde kalmasına neden oluyor. Küresel çip krizi ve pandemi gibi nedenlerden dolayı akıllı telefon pazarında yaşanan daralma da bunlara doğrudan etki ediyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler