Arama

Elon Musk’a Ukrayna’ya davet

2 yıl önce


Elon Musk’a Ukrayna’ya davet
ad image

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı dünya basınında yer bulmaya devam ederken, Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenski, milyarder girişimci Elon Musk ile görüştüğünü söyledi. Musk’ın Ukrayna için Starlink yardımları yapmaya devam edeceğini belirten Başkan, Musk’ı savaştan sonra Ukrayna’ya davet etti.

Twitter’dan paylaştığı açıklamada Elon Musk ile olumlu bir konuşma gerçekleştirdiklerini ifade eden Ukrayna Başkanı Volodymyr Zelenski, SpaceX ile savaş sonrası için daha fazla anlaşma yapabileceklerine dikkat çekti.

“Elon Musk ile konuştum. Sözleri ve eylemleriyle Ukrayna’yı desteklediği için ona minnettarım. Önümüzdeki hafta, yıkılan şehirler için başka bir Starlink sistemi alacağız. Olası uzay projeleri de tartışıldı. Ama bunu savaştan sonra konuşacağım.”

Bilmeyenler için Elon Musk, Rusya’nın askeri işgali sonucunda Ukrayna’nın internet hizmetini korumak için Starlink uydu internet terminalleri göndermişti. Ancak Musk, Starlink hizmetinin Rus birliklerinin hedefi olma olasılığının yüksek olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.

Starlink projesinin, Ukrayna’da çalışan “tek Rus olmayan iletişim sistemi” olduğuna dikkat çeken Musk, Ukrayna halkına internet bağlantısını dikkatli kullanmalarını tavsiye etti.

Starlink, dünya genelinde internet erişimi sağlamayı amaçlayan 2.000’den fazla uydudan oluşan bir takımyıldızına sahip. SpaceX geçtiğimiz Cuma günü 50 Starlink uydusu fırlattı, ancak pek çok uydunun daha Dünya yörüngesine yerleştirilmesi gerekiyor. İnternet hizmeti şu anda Kanada, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya dahil birçok ülkede kullanılabiliyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler