Arama

Elektrikli otomobillere büyük yatırım

2 yıl önce


Elektrikli otomobillere büyük yatırım
ad image

Elektrikli otomobillerin sayısı her geçen gün artarken markalar da daha fazla çevreci model üretme niyetinde. Çoğu üretici bu yüzden yatırımlarını da bu çerçevede yapıyor. Honda da yeni yıllarda elektrikli model gamını genişletmek adına büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Yapılan açıklama ile gelecek hedeflerini paylaşan Japon marka, 2030 yılında elektrikli otomobil üretim kapasitesini 2 milyona çıkarmak istiyor. Honda bununla birlikte bu yıla kadar 30 yeni elektrikli model üreteceğini açıkladı.

Japon üretici, bu hedefler doğrultusunda 2030 yılına kadar 40 milyar dolar yatırım yapacak. Bu yatırımlarla birlikte Honda kendi elektrikli araç mimarisini inşa etmek istiyor. Bunun yanı sıra, uzay araştırmaları, uçan otomobil ve insansı robotlar konusunda da önemli adımlar atılacak.

Honda bu planlar doğrultusunda 2024 yılında Japonya’da ticari kullanıma uygun küçük bir elektrikli model üretmeyi planlıyor. Bu modelin fiyatı yaklaşık olarak 1 milyon yen ( bugünkü kur ile 116 bin 800 TL) olacak. Japon üretici ayrıca kişisel kullanım için daha küçük elektrikli otomobiller ve elektrikli SUV modellere yönelecek.

Geçen yıl Honda, 2040 yılına kadar tüm otomobil satışlarını elektrikli ve yakıt hücreli araçlar olarak gerçekleştirmeyi planladığını açıkladı. Geleneksel içten yanmalı motorlu araçlara veda etmek isteyen üretici, bu amaç doğrultusunda ilk adımlarını böylece atıyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler