Arama

Dünyanın en çok kullanılan müzik dinleme platformu

2 yıl önce


Dünyanın en çok kullanılan müzik dinleme platformu
ad image

Dünyanın önce gelen araştırma firmalarından Midia, tüm dünyada en çok kullanılan müzik akış platformlarını ve müzik abonelik sistemlerini listeledi. 2021’in 2. çeyreğini baz alan liste; Amazon Music, Apple Music, Spotify ve YouTube Music gibi sektörün önde gelen platformlarını karşılaştırıyor. Özellikle pandemi ve karantina süreci sonrası artan dinleyici kitlesi, tüm bu oranlara etki etmiş gibi görünüyor.

Midia tarafından yayınlanan ve dünya çapındaki tüm müzik akış platformları baz alınarak yapılan listeye göre Spotify uzun süredir devam eden liderliğini koruyor. Dev firma, dünyadaki müzik akış pastasının yüzde 30’undan fazlasına sahip olarak liderliğini sürdürüyor. Yayınlanan grafiğe göre Apple Music, yüzde 15’lik pazar payıyla ikinci sırada kendine yer bulmayı başardı.

Her ne kadar Spotify’ın sektör üzerindeki dominasyonu sürse de, ünlü şirketin 2020’de pazarın yüzde 33’üne hükmettiğini belirtmemiz gerek. Geçen yılın aynı döneminde yakaladığı başarının altında seyreden firmayı Apple Music‘in ardından yüzde 13’erlik sektörel payla Amazon Music ve Çin pazarının dev ismi Tencent Music takip ediyor. Son dönemde yaptığı atılımlarla YouTube Music, yüzde 8’lik pazar payına erişmeyi başarmış gibi görünüyor.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler