Arama

Dünyada en çok satan akıllı telefonlar

2 yıl önce


Dünyada en çok satan akıllı telefonlar
ad image

Galaxy S22, iPhone SE 2022 ve Xiaomi 12 modellerinin tanıtılmasıyla akıllı telefon sektöründeki hareketlilik arttı. Çip krizi ve pandemi gölgesinde çalışmalarını sürdüren şirketler, rekabette bir adım öne geçebilmek için gün geçtikçe yeni modellerini piyasaya sürerken, sektörün nabzını yoklayan araştırma firmaları da belirli aralıklarla yayınladıkları raporlarla akıllı telefon üreticilerinin satış verilerini gözler önüne seriyorlar.

Omdia‘nın raporuna göre 2021 yılında tüm dünyada en çok satan akıllı telefon Güney Koreli Samsung’un uygun fiyatlı modeli Galaxy A12 oldu. 160 dolarlık fiyat etiketi ve 51,8 milyon adet satışla zirvede yer alan cihazı 41,7 milyon sevkiyatla 2020’de tanıtılan iPhone 12 takip etti. İki modelin fiyat etiketleri arasındaki 5 katlık fark da bir hayli dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz yıl çıkış yapan iPhone 13, 34,9 milyon sevkiyatla üçüncü sırada yer alırken, 2019’da kullanıcı karşısına çıkan iPhone 11 de 33,6 milyon satışla dördüncü sıradan kendine yer buldu.

Listenin beşinci sırasında Redmi 9A karşımıza çıkıyor. Redmi’nin 2020’de piyasaya sürdüğü bütçe dostu akıllı telefon, 26,8 milyon satışla büyük bir başarı elde etti. Aynı zamanda 78 dolarlık fiyat etiketiyle tüm dünyada en çok satan akıllı telefonlar listesindeki en ucuz model oldu.

iPhone 12 ve 13 serisinin damga vurduğu listenin son sırasında Samsung’un geçtiğimiz yıl tanıttığı Galaxy A02 var. 138 dolarlık fiyat etiketiyle uygun fiyat konseptini benimseyen cihaz, 18,3 milyon sevkiyatla Samsung’un yüzünü güldürmeyi başardı.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler