Arama

Dr. Koray Erdoğan’dan saç ekiminde Manuel FUE yöntemi

1 yıl önce


Dr. Koray Erdoğan’dan saç ekiminde Manuel FUE yöntemi
ad image

Dr. Koray Erdoğan’dan saç ekiminde Manuel FUE yöntemi

 

 

Estetik yönü ağırlıklı olsa da saç ekimi tıbbi cerrahi bir işlem. Bu nedenle operasyonda kullanılan teknikler, bu tekniklerin nasıl uygulandığı önemli. FUT mu, FUE mi? Motorlu FUE mi, Manuel FUE mi? Gelin yakından bakalım.

 

 

****

 

Saç ekimi söz konusu olduğunda herkesin en çok ilgisini çeken şeylerin başında, henüz yeni saç ekimi ameliyatı olmuş hastaların rahat rahat dolaşmaları, günlük hayatlarına dönmeleri, hatta şehir turuna çıkmaları geliyor. Nasıl oluyor da, operasyonun ertesi günü bunu yapabiliyorlar? Aslında yanıt basit. Saç ekimi doğru koşullar altında yapıldığında riski olmayan bir prosedür. Bugün dünyadaki en yaygın estetik operasyonlardan biri olmasını da bir ölçüde buna borçlu. Peki operasyonda neler oluyor, bu işlem nasıl yapılıyor?

 

Lokal anestezi altında gerçekleşen operasyonu ve en son uygulanan teknikleri 22 yıldır saç ekim alanında çalışan ASMED Özel Tıp Merkezi Medikal Direktörü Dr. Koray Erdoğan’ sorduk.  Saç ekim operasyonunun basitçe üç bölümden oluştuğunu anlatan Dr. Koray Erdoğan, birinci aşamanın donör kapasitesi belirlenen, saçları analiz edilen hastanın saç köklerinin alınması,  ikinci aşamanın operasyon planına göre köklerin yerleştirileceği kanalların açılması ve üçüncü aşamanın da köklerin kanallara yerleştirilmesi olduğunu kaydetti. Dr. Koray Erdoğan bugün bu işlemlerin ağırlıklı olarak FUE (Follicular Unit Extraction) yöntemi ile gerçekleştirldiğini belirterek, “FUE tekniği, operasyon sonrasında başın arkasında cerrahi işlem izi kalmadığı için özellikle saçını kısa kullanmayı tercih eden ya da ileride kısa kullanmak isteyen hastalar açısından da estetik açıdan daha tercih ediliyor” dedi.

 

Bu noktada FUE tekniğinin de iki türlü uygulanabildiğine dikkat çeken Dr. Erdoğan, şöyle konuştu:

 “ Motorlu FUE ve Manuel FUE olarak çalışılabiliyor. Motorlu FUE tekniğinde elektrikli aletlerle saç kökleri çıkarılıyor. Benim tercih ettiğim Manuel FUE’de ise elektrikli alet kullanmadan elle, sadece manuel punch kullanılarak kökler çıkarılıyor. Bu teknik, çok az uygulanıyor. İki teknik arasında çıkartılan köklerin kalitesi açısından çok büyük bir fark yok.  Ancak çok önemli başka bir fark var. Manuel FUE, verici bölgenin kapasitesinden, o bölgeye zarar vermeden maksimum şekilde faydalanmayı sağlıyor.  Çünkü motorlu alet kullanılmadığı için verici bölge daha az travmatize oluyor, daha fazla kök alınabiliyor ve verici bölgede homojenizasyon dediğimiz, köklerin daha dengeli bir dağılımla çıkarılmasına olanak sağlıyor. Elle çıkarırken o kökü hissedebiliyorsunuz. O kök cildin içinde yer değiştirebiliyor. Ona göre siz de yönünüzü değiştirebiliyor ve köke en ufak bir zarar vermeden çıkarabiliyorsunuz. Bir doktor olarak köklerin bu şekilde çıkarılmasının, saç ekiminin daha başarılı olmasını da büyük ölçüde getirdiğine inanıyorum. O nedenle manuel FUE tekniğini uyguluyorum. Operasyon yaklaşık 6 ila 7 saat arasında ve kök sayısına göre bazı durumlarda iki  gün sürüyor.”

 

Ancak Dr. Koray Erdoğan motorlu tekniğin de iyi bir şekilde uygulanabildiğini belirterek, “ Bunu da iyi yapan, başarıyla uygulayan merkezler var. Bu noktada doktorunuza  güvenmeniz ve sizi sağlıklı biçimde değerlendirdiğine inanmanız çok önemli” dedi.

 

özge

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler