Arama

Dijital video platformlarının lideri

2 yıl önce


Dijital video platformlarının lideri
ad image

Dijital video platformların sayısı ve kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Ülkemizde de yerli ve yabancı platformların bir çoğu faaliyet gösteriyor. Hatta ilerleyen günlerde dünya çapında büyük bir hızlı büyüyen HBO Max’in de resmi olarak hizmet vermeye başlaması bekleniyor.

Apple, orijinal filmler ve TV şovları içeren kendi akış platformu olan Apple TV+ üzerindeki yatırımlarını ciddi oranda artırdı. Fakat buna rağmen pazardaki payı yüzde 2’lik bir artış göstererek ancak yüzde 5 seviyesine geldi. Yayın platformu, Paramount+’dan (eski adıyla CBS All Access) daha fazla aboneye sahip olsa da rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı.

Açıklanan verilere baktığımızda HBO Max’in ABD’deki pazar payının yüzde 5’lik bir büyüme göstererek yüzde 12 seviyesine ulaştığını görüyoruz. Disney’in çatısı altında bulunan Hulu ve Disney+ ise yüzde 13’er oranla bir adım ileri çıkmayı başarıyor. Ülkemizde de bulunan Amazon Prime video ise yüzde 19’luk pay ile listenin 2. sırasında yer alıyor.

Liderlik koltuğunda oturan Netflix ise, 2021’in son çeyreğinde 8.28 milyon küresel ücretli net abone kazanarak beklentinin üzerine çıktı. Fakat genel toplama bakıldığında pazarın artık yüzde 27’sine değil, yüzde 25’ine sahip. Yine de bu oldukça yüksek bir oran. Dijital ortamda bulunan her 4 kişiden 1’inin bu platforma üye olduğunu gösteriyor.

Hal böyle olunca Apple’ın pastadan neden daha büyük bir dilim istediğini anlayabiliyoruz. Şirket, akış platformunu aboneler için daha çekici hale getirmek için popüler bayiliklere yatırım yapıyor. Hatta kısa bir süre önce Isaac Asimov’un ödüllü bilim kurgu kitap dizisi Foundation’a dayanan bir gösteri başlatmanın yanı sıra, Godzilla ve Titans’ın canlı aksiyon serilerini sipariş etti.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler