Arama

Çok konuşulan teknoloji

2 yıl önce


Çok konuşulan teknoloji
ad image

LPS Bilişim Hizmetleri CEO’su Gökhan Önal gelecek yıl blokzincir teknolojisinin etkisini daha da hissettireceğini belirterek, “Paylaşılan öngörülerde 2022 boyunca, kurumların blokzincir çözümlerine yapacağı harcamaların 11.7 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Ayrıca araştırmalar önümüzdeki 5 yıl içinde blokzincir pazarının büyüklüğünün de dünyada 70 milyar dolara yaklaşacağını gösteriyor. Dağıtık defter teknolojisi (DLT) yaşanacak bu büyümenin önemli unsurlarından birini oluşturacak. Blokzincir teknolojisinin, ayrıca IoT, sürdürülebilirlik, üretim ve tedarik zinciri ile İK alanlarında da artırdığı etkisiyle, iş dünyasının her alanında yeni birçok yaklaşımın ortaya çıkışında da etkili olacağı öngörülüyor” dedi.

Verinin, cihaz ve depolama alanından bağımsız olarak korunmasını ve takibini sağlayan böylece de dijital güvenlikle ilgili birçok sorunu çözme potansiyeline sahip olan blokzincir teknolojisi, aralarında dijital akıllı sözleşmeler, kimlik hırsızlığına karşı koruma ve herhangi bir sistemde güvenlikle bütünlüğü geliştirme gibi sahip olduğu çok geniş kullanım potansiyeliyle, 2022 yılında da en çok konuşulacak teknolojiler arasında yer alıyor.

Blokzincir dünyasının yeni trendi ise NFT. Yani benzersiz dijital varlıklar. 2021’de yatırımcı ve sanatçıların ilgisinin arttığı NFT’de, Türkiye de atağa kalktı. Cem Yılmaz ve Galatasaray’ın çalışmaları bu alanı öne çıkardı.

En son komedyen Cem Yılmaz’ın çizimlerini NFT olarak satışa sunması ve Galatasaray’ın NFT çalışmalarının ikinci ayağını başlatması da bu alana ilgiyi patlattı. Sanat dışında farklı alanlarda uygulamaları da artıyor. Futbol kulüpleri, müzeler, sanat evleri, oyun firmaları hatta işletmelerin de kendilerine göre farklı iş modelleri geliştirmesinin önü açılıyor. Türkiye’de de başarılı örneklere şahit olduk. Dünyada NFT piyasasındaki satış hacminin 2020’nin ilk yarısında 13.7 milyon dolardan 2021’in aynı döneminde 2.5 milyar dolara ulaştı.

NFT, içerisinde resim, ses dosyası, video veya fiziksel bir varlığın dijital karşılığının kanıtını bulunduran benzersiz dijital varlıklar. Futbol kulüpleri, müzeler, sanat evleri, oyun firmaları hatta işletmelerin de kendilerine göre farklı iş modelleri geliştirmesinin önünü açtı. Türkiye’de de başarılı örneklere şahit olduk. NFT yani token çıkaran pek çok futbol kulübü var. Bu yöntemle futbol kulüpleri ve sanatçılar ek gelir elde ediyor. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Antalyaspor, Hatayspor, Vanspor, Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor, Diyarbekirspor, Balıkesirspor, Sivasspor, Sakaryaspor gibi kulüplerin hepsi fan token arzı gerçekleştirdi. Bu furyanın diğer kulüplerde de devam etmesi bekleniyor. Dünyada da spor kulüplerinde benzer bir trend yaşanıyor. Fan token’a hücum var.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler