Arama

Çin-Tayvan krizi büyüyor

1 yıl önce


Çin-Tayvan krizi büyüyor
ad image

Çin ile Tayvan arasındaki gerilim savaşın eşiğine geldi. Bu sabah itibariyle de Tayvan adası havadan ve denizden kuşatma altına alındı. Bunun üzerine ABD bir temsilci göndererek işgalin önüne geçmeye çalıştı. Fakat ipler kopma noktasına kadar geldi.

Tayvan merkezli teknoloji şirketleri!
TSMC
Acer
Asus
Gigabyte
Foxconn
Sea Sonic
Realtek
HTC
Lenovo
MediaTek
A4Tech
MSI
ADATA
Zyxel
ASRock
BenQ-Siemens
E-TEN
Compal Electronics
ViewSonic
Thermaltake

Yukarıda paylaştığımız Tayvan merkezli teknoloji şirketleri, aslında listenin yalnızca görünen yüzü. Örneğin TSMC, teknoloji piyasasının en büyük yarı iletken üreticisi konumunda. Bu da kullandığımız akıllı telefonlardan otomobile kadar birçok teknolojik cihazın içinde TSMC tarafından üretilen çipler olduğu anlamına geliyor.

Tabii Qualcomm, NVIDIA, AMD, MediaTek, Marvell Technology, STMicroelectronics ve Broadcom TSMC’ye üretim yaptıran birçok diğer şirket de durumdan etkilenecek. Üstelik bunlar yalnızca TSMC’nin kapanması durumunda zarar görecek olanlar.

Foxconn’da TSMC gibi geliri yüksek çok uluslu şirketler arasında yer alıyor. Başlıca hizmetleri arasında üretim, dizayn ve satış hizmeti bulunuyor. En büyük müşterileri ise telefon ve tablet pazarında Apple, konsol pazarında ise Sony ve Microsoft.

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image

You may also be interested in;

Google VR Yolda !

Google VR Yolda !

7 yıl önce
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler