Arama

Çamaşır Makinesi Sıkma Yaparken Neden Çok Ses Çıkarıyor? Çamaşır Makinesi Sıkmayı Gürültülü Yapma Sorunu Nasıl Çözülür?

1 yıl önce


Çamaşır Makinesi Sıkma Yaparken Neden Çok Ses Çıkarıyor? Çamaşır Makinesi Sıkmayı Gürültülü Yapma Sorunu Nasıl Çözülür?
ad image

Çamaşır Makinesi Sıkma Yaparken Neden Çok Ses Çıkarıyor? Çamaşır Makinesi Sıkmayı Gürültülü Yapma Sorunu Nasıl Çözülür?

Yüksek kapasiteli güçleriyle, tüm çamaşırları kaliteli bir şekilde yıkayan ve aynı zamanda da tüm suyunu sıkan çamaşır makineleri, belirli bir desibelde ses oluşturur. Nitekim çamaşır makinelerinin tüm fonksiyonlarında karşılaşabilecek ses durumu ile ilgili olarak bildiriler bulunur. Dolayısıyla çamaşır makinesinin sıkma fonksiyonunu yerine getirirken, normalden farklı bir ses çıkarması gibi bir durumla karşı karşıya kaldığınızda, makinenizde teknik bir sorun var demektir. Böyle bir durumda da kesin ve kaliteli çözüm sağlanması için profesyonel Ataşehir Arçelik Servisi merkezi hizmetlerimize başvuru yapmalısınız.

Çamaşır Makinesi Sıkarken Neden Fazla Ses Çıkartır?

Çamaşır makineleri temel çalışma prensibi gereğince, taşıdığı teknolojisi kapsamında tüm çamaşırları yıkama programının sonunda güçlü bir sıkma işleminden geçirir. Bu sıkma işlemi esnasında da ortaya yüksek güçte çalışmaya ve yüksek devirde dönmeye bağlı olarak belirli gürültülerin çıkması son derece doğaldır. Ancak makinenizin sıkma yaparken çıkardığı sesler, daha öncekilerden daha fazla ise makinenizde bir sorun var demektir.

Uzman Kurtköy Bosch Yetkili Servisi teknikerlerimiz, makine kullanımı noktasında bu hususlara fazlasıyla dikkat etmenizi önermektedir. Çamaşır makinenizin sıkma yaparken aşırı ses çıkartması temel olarak;

  • Makine kazanı içerisinde düğme, toka vb. sert cisimlerin tambura çarpması,
  • Su tahliye kanallarının tıkanmış olması,
  • Makine amortisörlerinin işlevini kaybetmiş olması,
  • Makine kazan yaylarının bozulması,

Gibi pek çok nedenle meydana gelmektedir. Bu tip olasılıklar çamaşır makinesinin sıkma esnasında aşırı ses çıkartmasına neden olabilir.

Çamaşır Makinesinin Sıkmada Çok Fazla Ses Çıkartması Nasıl Önlenir?

Sıkma işlemi sırasında aşırı ses çıkartan makinelerde, öncelikli olarak yabancı ve sert cisimler değerlendirilir. Toka, düğme ve bozuk para gibi sert cisimler, yüksek devirdeki dönüş esnasında tambur veya kapak camına çarparak, çok fazla ses çıkmasına neden olabilir. Bu durumda makinede yıkanan çamaşırların uygun nitelikte olmasına ve yıkamaya tam olarak hazırlanmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Çamaşır makinesinin sıkmada aşırı ses çıkartması teknik bir arızaya bağlı olması durumunda, onarım için mutlaka Üsküdar Bosch Yetkili Servisi merkezimize başvuru yapmalısınız. Alanında uzman ekiplerimizde tarafından makinenizin amortisörleri ve yayları kontrol edilir. Çünkü bu parçalar arızalandıysa kazan yüksek devirde dönüşten doğan sarsıntıyı karşılayamaz. Bu durumda makinenin kazanının sağa sola çarpmasına ve aşırı ses çıkartmasına neden olur. Böyle bir durumda uzman teknikerlerimiz tarafından makinenizin amortisör ve yayları için orijinal yedekleri ile parça değişimi yapılır.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler