Arama

Burunda Şekil Bozukluğu Tedavi Yöntemi

2 yıl önce

Burunda Şekil Bozukluğu Tedavi Yöntemi

Burunda Şekil Bozukluğu Tedavi Yöntemi
ad image

Burunda Şekil Bozukluğu Tedavi Yöntemi

Burunda şekil bozukluğu genellikle yapılan fiziki muayene ile ortaya çıkan tedavisi cerrahi yöntemlerle burun estetiği yapılarak tedavi edilir. Burunda şekil bozukluğu olan kişilerde burnun iki tarafından da bakıldığında gözle görülen belirgin şekilde bir eğrilik fark edilir.

Burun şekil bozukluğu olan kişilere yan profilden bakıldığında da burun ucu düşük ve burun delikleri de burun şekline uyumsuz bir görüntü oluşturduğu anlaşılır. Burunda şekil bozukluğu kişiyi hem fiziksel hem de ruhsal olarak olumsuz etkiler.

Burunda şekil bozukluğu kişinin genel görünümünü kötü gösterdiğinden özgüven eksikliği yaratarak kendini kötü hissetmesine neden olur.

Ayrıca burun şekil bozuklukları burnun yapısından kaynaklı olduğundan nefes alamama sorunu ortaya çıkarır. Nefes alamama sorunuyla karşı karşıya kalan kişi birçok sorun yaşar.

Burun etlerinin şişmesi, burun içi yaraların oluşması, sinüzit ve göze baskı yapmasından dolayı göz hastalıkları bu sorunlardan birkaç tanesidir. Bu sorunların tamamen ortadan kaldırılması ya da hafifletilmesi amacıyla burunda şekil bozukluğu burun estetiği ameliyatıyla çözüme kavuşturulur.

Burun Estetiği (Rinoplasti)Nedir?

Burun estetiği ameliyatları burun şekil bozukluklarında yapılmaktadır. Burun estetiği ameliyatına tıp dilinde Rinoplasti denir. İki yöntemle burun estetiği ameliyatı yapılır. Bunlardan ilki açık Rinoplasti cerrahi yöntemidir.

Açık Rinoplasti ameliyatında açık şekilde genel anestezi altında burun ucu açılıp buruna cerrahi işlem yapılır. Burun ucu açılıp küçültülebilir, burnun kıkırdağına şekil verilir. Bu şekilde burnun genel yapısına şekil verme işlemi yapılmış olur.

Diğer yöntemse kapalı Rinoplasti cerrahi yöntemidir. Genel anestezi ya da yerel anestezi altında burun ucuna müdahale edilmeden burun içinden burun etleri açılarak burun kemiğine müdahale edilerek şekil verilir. Kapalı Rinoplasti ameliyatında kemik çekiçle kırma yöntemiyle buruna şekil verilir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Kapalı Rinoplasti ameliyatı daha konforlu ve sağlıklıdır. Kişinin iyileşmesi daha kolaydır. Her iki Rinoplasti ameliyatı yöntemiyle burun şekil bozukluğu düzeltilmesinde sonra burun çevresinde ve yüzde şişkinlik, gözaltlarında morarma oluşabilir. Bunlar normal ve geçici yan etkilerdir. Doktorun tavsiyesiyle buruna hafif masajlar yapılabilir.

Gerekirse yüzde şişkinlik önlenmesi için buz kompresi de yapılabilir. Operasyon yapılırken Rinoplasti ameliyatı doğru yapılmamış kişi burun ameliyatı sonrasında bazı sıkıntılar yaşayabilir. Tekrar cerrahi müdahale için en az 6 ay beklemek zorundadır. Ameliyat başarılı geçen hastalar hem görünüm açısından hem de sağlık sorunları açısından istedikleri sonuca varırlar.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?

Tıpta Rinoplasti olarak bilinen burun estetiği ameliyatı, burnun genel görünüm ve işlevlerini tedavi etmek amacıyla yapılan burundaki kemik ve kıkırdak dokusunun müdahale edilerek tekrar şekillendirilerek bambaşka bir görünüm kazandırıldığı estetik cerrahi işlemdir.

Burun şekil bozukluğunun burnun hem fonksiyonları olumsuz etkilediği hem de kötü bir görünüme sahip olmasından dolayı burun estetiği zorunlu hale gelir. Estetik kaygıyla daha çok burunda bulunan şekil bozukluğu kişinin özgüvenini de olumsuz etkilediğinden insanların burun estetiğine yönelmesine sebep olmaktadır. Burun estetiği ameliyatı birçok durumda da uygulanmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Burun estetiği burnun yüz yapısına göre çok büyük ya da küçük olması
  • Burnun yapısının kemerli olması durumunda burun kemiğinin düzeltilmesinde
  • Burnun çöküntülü ve eğri olması durumunda nefes alıp vermede yaşanan olumsuzluklarda
  • Burun ucu düşük olması durumunda
  • Burun içinde bulunan poliplerin şişmesinde

Durumlarında burun estetiği ameliyatı yapılır. Kişinin burun yapısından kaynaklı sorunları ortadan kaldırmak için burun estetiği yapılır. Burnun yapısından kaynaklanan sorunlar dışında bazen kişinin günlük yaşadığı kazalarda burnunda meydana gelen hasarlardan dolayı da burunda oluşan şekil bozukluklarında da ameliyat yapılır.

Genelde kazalarda oluşan burun kırıkları şekil bozukluğuna sebep olmaktadır. Burun şekil bozuklukları operasyon işlemiyle düzeltilince hem burnun yapısı düzgün bir şekle kavuşur hem de burundan kaynaklı sağlık sorunları da ortadan kaldırılmış olur.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun estetiği yöntemleri denilince akla gelen Rinoplasti cerrahi yöntemidir. Rinoplasti cerrahi yöntemi iki türlü yapılır. Açık Rinoplasti ve kapalı Rinoplasti cerrahi işlemi yapılır. Kişinin yüz yapısına göre ve kendi kararına göre doktorla birlikte Rinoplasti cerrahi yöntemine karar verilir.

Kişi estetik kaygıyla değil sağlık kaygısından dolayı burun estetiği ameliyatı yapmak istiyorsa kapalı Rinoplasti cerrahi yöntemine karar verilir. Âmâ eğer kişi estetik kaygıyla burun ameliyatı yapmak istiyorsa açık Rinoplasti cerrahi yöntemiyle burun estetiği ameliyatı yapılır.

Genelde kişiler burun estetiği yöntemleri denilince doktorun tercihine güvenirler. Başarılı bir burun estetiği geçirmek için burun estetiği yöntemleri konusunda doktorunuza güvenmelisiniz.

Burun Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Operasyon burundan kaynaklı sağlık sorunları yaşayan ve burun görünüşünden rahatsızlık duyan kişilere uygulanır. Burun eti şişen kişiler rahat nefes alamadıkları için tıkanma yaşadıklarından dolayı hayat standartları düşmektedir.

Burun etleri ameliyatla giderilmesi amacıyla isteyen kişilere cerrahi işlem yapılmaktadır. Ayrıca burun ucu düşüklüğü ve burnun kemerli görünümü dolayısıyla hem estetik kaygı hem de sağlık sorunu yaşayanlara da estetik uygulanır.

Burun Ameliyatı Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Ameliyat olmaya karar veren hastanın ilk önce gereken tahlilleri yapması gerekir. Burun estetiği fiyatları açısından ameliyat gününden en az bir gün önce aç karna tahliller yapılır. Burun estetiği ameliyatı olunacak gün gece saat on ikiden sonra hiç bir şey yenilmemesi önerilir. Hasta hastaneye yarışını yapıp ameliyat sırası geldiğinde ameliyathane hazırlanır.

Genelde burun estetiği yapacak operatör doktorla birlikte anestezi doktoru ve en az bir yardımcı hemşire burun estetiği ameliyatına katılmaktadır. Anestesi doktoru burun estetiği yapacak operatör doktorun tavsiyesine göre narkoz dozunu hastaya yapar.

Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hastanın doktor tavsiyesine göre davranması gerekir. Burun ameliyatları sonrasında genelde kişinin yüzünde şişlikler oluşmaktadır bunlar genelde geçici ve olması gereken yan etkilerdir. Doktor tavsiyesiyle estetik ameliyatı sonrasında yüz bölgesine buz kompresi yapılabilir. Eğer doktor tavsiye etmişse burnun çevresine ve alına hafif masaj da yapılabilir.

Genelde burun estetiği fiyatları özelinde ameliyat olan hastalar bir gece müşahede altında tutulurlar. Doktorun bir gece boyunca yapılması istenen serum, iğne ve ilaç tedavisi hastaya yapılır. Hasta doktorun tavsiyesine göre hafif sulu şeyler yemeli ve burun iyileşene kadar burun ilaçlarını kullanmalı ve burun temizliğine dikkat etmelidir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları doktorun hastanın burnuna yapılacak işleme göre değişir. Hastanın burun yapısı çok sorunluysa doktorun el emeğine göre değişir. Burun şekil bozukluğu olan burun ameliyatı oldukça maliyetli olabiliyor. Özel hastanelerde burun estetiği ameliyatı fiyatları çok daha yüksek fiyatlara ulaşabilir.

https://www.mehmetemredinc.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için tıklayın.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler