Arama

Burun estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

2 yıl önce

Burun estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?
ad image

Burun estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği diğer bir ismi ile rinoplasti burnu yeniden şekillendirmek için yapılan estetik bir ameliyattır. Bu operasyonlarda burun büyültülebilir ya da küçültülebilir. Burun ucunun konumu değiştirilir ya da burna alınmış herhangi bir darbe sonrası oluşan problemler doğuştan gelen estetik dışı görüntü gibi kusurlar düzeltilebilir.

Burun estetiği en sık yapılan estetik uygulamalar arasında yer alıyor ve burun estetiğinin pek çok farkı seçeneği bulunuyor. Burun estetiği daha evvel burun estetiği yaptırmış fakat sonucundan memnun olmamış ya da nefes alıp vermekte zorlanma tıkanıklık gibi problemleri devam eden kişilerin genellikle başvurduğu bir yöntemdir. Burun estetiği ilk rinoplastiye kıyasla çok daha zor bir işlemdir. Bunun sebebi ise anatomik planlarını değişmesi ve eksik dokuların yer almasıdır.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Burun estetiği fiyatları ameliyatının hangi teknik ile yapılacağı kişinin burun yapısı ve cilt kalınlığı gerçekleştirilecek ameliyatta burun içi müdahalenin kapsamı gibi hususlara bağlı olarak belirlenir. Açık burun estetiği ameliyatı burun derisinin orta kısmından kesilip herkes kana da doğru açılması ile yapılır. Açık burun ameliyatı genel anestezi ile yaklaşık olarak 1 ya da 1,5 saat ya da 4 saat aralığında sürebilir. Bir ya da en çok 2 gece hastanede yatış sonrası kişi taburcu edilir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği fiyatları konusu operasyon uygulanacak burna göre değişir. Pek çok kişi burun estetiğinin sadece görsel güzellik için yapıldığını düşünür. Burun estetiği işlemi öncesinde teknik olarak sınırlama olmasa da bireyin çehre gelişiminin tamamlanmasının beklenmesi son derece önemli bir husustur. Diğer bir deyişle burun estetiği yapılmadan evvel 17 ya da 18 yaşının doldurulmuş olması tavsiye edilir. Burun estetiği uygulamalarında üst yaş sınırı ise yoktur.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Estetik operasyonları sonrası bedenin kendini toparlaması gerektiği için çok iyi bakım yapılması gerekir. Beslenmeden duş alımına egzersiz konusunda uyuma pozisyonu ve cinsel ilişki konusuna kadar her hususta dikkatli olunması gerekir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Bütün estetik ameliyatlardan sonra bir bakım ve iyileşme süreci bulunur. Burun estetiği fiyatları sonrası bakımı ise en önemlisidir. Çünkü burnumuz yüzümüzde en önemli en çok dikkat çeken yerdir. Güzelleşmek için yaptırılmış olan estetikten sonra dikkat edilmezse tam tersi gerçekleşebilir. Ameliyattan sonra ağır kaldırmamaya yürüyüş haricinde sporları ara vermeniz gerekir. Ameliyat sonrası burnunuzu çarpma darbe olmamasına özen göstermelisiniz.

İstanbul'da Kaç Gün Kalmalı Ve Kaç Gece Hastanede Kalmalıyım?

Hasta ameliyattan sonra bir gece hastanede kalması yeterli olacaktır. Ertesi gün taburcu işlemleri gerçekleştirilir. Herhangi bir sorun gerçekleşmediği sürece bir gece hastanede geçirdikten sonra evinize dönebilirsiniz.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Burun estetiği ameliyatları en nihayetinde bir cerrahi işlemdir. Bu sebeple hastaların normal bir ameliyattan pek de farklı olmayan bir ameliyata girdiklerini bilincinde olmaları gerekir. Bu ameliyat diğer ameliyatlara göre çok daha risksiz ve tamamen acısız olacak bir ameliyat çeşididir.

Ameliyatın bitmesinden sonra hasta bir gün boyunca ya da yalnızca o geceyi yatarak geçirmesi ve müşahede altında tutulması yeterlidir. Doktorunuzun belirtmiş olduğu programa göre ameliyatından sonra da sıklıkla kontrolleri gitmeniz gerekiyor.

Estetik Sonrası Hastasında Çok Ağrı Olur Mu Morluk Ya da Şişkinlik Olur Mu?

Ameliyat esnasında hasta anestezi ile uyutulduğu için herhangi bir acı hissetmez. Fakat burun estetiği sonrasında ağrı şişlik morluklar olabilir. Ağrılar ağrı kesici ile giderilir fakat şişlik ve morlukların geçmesi kısa bir süre alabilir. Hasta doktorun tavsiyelerine uyması halinde bu şikayetleri de zamanla geçecektir.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatları hastaneler ve doktorlara göre değişiklik gösteriyor. Artık sıradan bir ameliyat olarak görülen burun estetiği ameliyatı hemen hemen Türkiye'nin bütün şehirlerinde sıklıkla yapılıyor. Tabii ki her şeyde olduğu gibi burun estetiğinde de en çok tercih edilen alanında uzman doktorlardır.

https://serifyavuz.com/burun-estetigi-rinoplasti/ bilgi için hemen tıklayın.

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler