Arama

Burun Estetiği (Rinoplasti)

2 yıl önce

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun Estetiği (Rinoplasti)
ad image

Burun Estetiği (Rinoplasti)

Burun estetiği burnun yapısında gerçekleştirilen değişikliklerdir. Bir diğer adı rinoplasti olan bu yöntem, birçok insanın burun kaynaklı problemlerin çözümü için tercih edilir. Ayrıca kişilerin burun yapısındaki bozukluklar estetik görünümü bir hayli etkilemektedir.

Bu sebeple burunda yapılan estetik amaçlı değişiklikler söz konusu olabilmektedir. Bu değişiklikler ise burun estetiği olarak adlandırılır.

Son zamanların en çok tercih edilen cerrahi operasyonlar arasında, burun estetiği yer alıyor. Burun estetiği, burunla ilgili birtakım rahatsızlıkları olan kişiler veya burnun estetik görünümünden şikâyetçi olan bireylerin, burun yapılarında değişiklik yapılması ile gerçekleştirilen işlemlerdir. Aynı zamanda; burun estetiği tamamen kişilere özel olacak şekilde planlanarak uygulanır.

Burun Estetiği Ameliyatı Rinoplast Nasıl Yapılır?

Rinoplasti olarak adlandırılan burun estetiği cerrahi işlemler ile gerçekleştirilir. Genel veya lokal anestezi altında uygulanan bu yöntem, burnun alt kısmında yer alan burun delikleri arasında açılan küçük bir kesi ile burnun yapısında değişiklikler yapılmasıdır.

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Burun estetiği olarak adlandırılan cerrahi yöntemler kadın ve erkek fark etmeksizin birçok kişiye yapılabilir. Lakin bazı rahatsızlıkları bulunan kişiler için uygun olmayan bir yöntemdir.

Burun Yapısı Nedir?

Burun yapısı kemik, kıkırdak ve deriden oluşmaktadır. Solunum sisteminin önemli parçalarından olan burunda bazı durumlarda yapısal bozukluklar söz konusu olabilmektedir. Bu durumda farklı birtakım cerrahi işlemler uygulanabilir.

Burun Estetiği Maliyeti Nedir?

Burun estetiği maliyetleri değişkenlik gösterir. Uygulanacak operasyonun büyüklüğü burun estetiği fiyatları sonucuna yansıyan en önemli etkendir.

Bunun yanı sıra; estetiğin yapılacağı kurum ve gerçekleştirecek olan cerrahlara göre de burun estetiği fiyatları değişiklik gösterebilir.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği kişilerin sorunlarına göre bireysel olarak planlanan operasyonlardır. Burun estetiği tamamen kişisel sorunlara uygun olacak şekilde gerçekleştirilir. Kimi bireylerde sadece burun kemiğinde gerçekleştirilecek bir işlem yeterli olabilirken kimi bireyde kıkırdak, deri, kemik üzerinde değişiklikler gerekli olabilir.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun estetiği, burun kaynaklı sorunların başladığı durumlarda doktorun önerisi ile yapılmalıdır. Bunun dışında kişilerin burunlarının estetik görünümünden şikâyetçi oldukları her an gerçekleştirilebilir.

 

 

 

Burun Estetiği Kimlere Yapılabilir?

Burun estetiği, temelde buna engel bir rahatsızlık olmaması sonucunda her bireyde gerçekleştirilebilen bir yöntemdir. Fakat uyku apnesi, hemofili gibi rahatsızlıklarda bu yöntem tercih edilmemektedir.

Burun Estetiği Yaş Sınırı Var Mıdır?

Burun estetiğinin gerçekleştirilmesi için gelişim sürecinin tamamlanmış olması gerekir. Zira gelişimin tamamlanmadığı durumlarda yapılan estetikler sonradan bazı sorunlara yol açabilir. Bu sebeple genellikle 18 yaşının tamamlanmasını beklemek doğru olacaktır.

Burun Estetiği Ameliyatı Çeşitleri Nelerdir?

Burun estetiği ameliyatı; primer rinoplasty, komplike rinoplasty, Tipplasty, septorinoplasty, konka cerrahisi, septoplasty olmak üzere 6 çeşittir. Bu estetik ameliyatlar kişilerin sorunları üzerine belirlenerek tercih konusu olmaktadır.

Burun Estetiği Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Burun estetiği adı verilen cerrahi operasyonun gerçekleşmesi sonrası kişilerin birtakım şeylere dikkat etmesi gerekir. Ameliyat sonrasında kişiler, bir süre sıvı olacak şekilde beslenmelidir. Ayrıca başın yüksekte tutulması oluşabilecek ödem ve kanamaların önüne geçmek açısından oldukça önemlidir.

Kişiler bir süre ağır egzersizlerden uzak durmalı ve yüz mimiklerini zorlayacak hareketlerden kaçınmalıdır. Ameliyat sonrasında kişiler belirli süre boyunca sakız çiğnemekten kaçınmalı ve sigara kullanıyorsa en azından belirli bir süre sigaradan uzak durmalıdır. Zira sigara yaranın iyileşmesine engel olarak komplikasyonlara sebep olabilir.

Burun estetiği operasyonları sonrasında doktorun talimat ve önerilerine uyulması sorunların çok daha çabuk bir şekilde atlatılmasına yardımcı olmaktadır. Yapılacak işleme göre değişkenlik gösterecek olan burun estetiği fiyatları hakkındaki bilgiye ve ameliyat yöntemi için doktor tavsiyesi önemli yere sahiptir.

https://www.draysesezim.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

 

Etiketler :
vadi

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
Yorumlar

1xbet  |   betturkeygiris.org  |   tipobet365  |  

Bonus veren siteler